Adam West - den første rigtige Batman - er død

Adam West, der fik sit store gennembrud som Batman i den campede serie fra 1960'erne, er død efter en kort kamp mod leukæmi. Han blev 88 år.

Den farverige "Batman"-serie blev et øjeblikket hit, da den debuterede i 1966, og som udover West også bød på Burt Ward som hans sidekick Robin samt skurkene Gækkeren (Frank Gorshin), Jokeren (Cesar Romero), Pingvinen (Burgess Meredith) og Catwoman (Julie Newmar).

I 1966 ramte en "Batman"-film også biograferne, men seerne forlod efterhånden serien, der blev taget af sendefladen i 1968 efter 3. sæson.

I de efterfølgende år havde West svært ved at blive taget seriøst som skuespiller oven på Batman-rollen, men han fortsatte i de efterfølgende årtier med at være populær blandt fans og havde en række optrædener i forskellige serier, ikke mindst i MacFarlanes "Family Guy" som Borgmester Adam West.

West efterlader sig hustruen gennem 47 år, Marcelle, samt seks børn, fem børnebørn og to oldebørn.

Kommentarer

Adam West - den første rigtige Batman - er død

  • ★★★★★★0

    88 er ok. Og med oldebørn, så har man nået der op ad.

    davenport10-06-17 18:10

  • ★★★★★0

    Stadigvæk trist han virkede altid som sådan en hyggelig mand, og med humor, der ku overraske, jeg kan anbefale Batman The Caped Crusader, hvis man var glad for den gamle serie eller filmen.

    Og så kommentarsporet til Batman fra 1966 det er ren hygge, når man høre Adam West og Burt Ward sidde og snakke om filmen :)

    Elwood10-06-17 18:12

  • ★★0

    West proklamerede jo tilbage i oktober, at han var godt og grundigt træt af, at Batman var blevet så alvorlig og hævngerrig i de senere år-med henvisning til ikke mindst Nolan.

    Vil aldrig glemme Batmans "anti-haj-spray" og det humoristiske take på figuren som West bidrog med :-)

    Thomas Fenger10-06-17 18:20

  • ★★★★★0

    West proklamerede jo tilbage i oktober, at han var godt og grundigt træt af, at Batman var blevet så alvorlig og hævngerrig i de senere år-med henvisning til ikke mindst Nolan.

    Det refere han også til i Batman The Caped Crusader på en ret munter måde.

    Kan huske jeg sad en aften da jeg så filmen første gang og talte bat ord, et eller anden sted på det der filmz, er min lange liste over rimelig sikker på samtlige bat ord der blev sagt i filmen :)

    Elwood10-06-17 18:23

  • ★★★★★★0

    Det er sørgeligt, men manden havde sgu et godt run. Han var Batman for generationer af børn og selvom den udgave af Batman blev mere eller mindre afskrevet i takt med at Batman vendte tilbage til sine rødder i løbet af 70'erne og 80'erne i tegneserierne, samt senere i filmform med Burton og Nolan, fik han og serien alligevel en kæmpe renaissance i nyere tid og tog sin fortjente plads som en del af Batman-myten.

    Det skyldtes bl.a. en række tegneseriefolk, som udtalte at Wests udgave af Batman var deres "gateway drug", da serien jo er blevet vist i ét væk på TV i årevis efter den oprindeligt kom.

    Det medførte en genoplivning af Wests Batman, både i tegneserieform og bl.a. Kevin Smith og Ralph Garman har skrevet en historie, hvor Batman og Robin møder The Green Hornet igen, samt den ovennævnte animerede udgave, Batman: Return of the Caped Crusaders.

    Zero Cool10-06-17 18:31

  • 0

    Endnu en af barndommens helte er gået bort. :'(

    R.I.P. Adam West!

    evermind10-06-17 18:49

  • ★★★★★0

    Den Batman siger mig ikke en fis.

    Men sov godt, Mr. West. 

    Lars!10-06-17 20:49

  • ★★★0

    Det bliver svært at finde en bedre borgmester til Quahog. RIP

    MOVIE100010-06-17 20:53

  • ★★★3

    "Some days you just can't get rid of a bomb..."

    Ja, det var jo den Batman, jeg voksede op med, og det kan godt være, at filmen og serien var noget fjollet gøgl, men de var noget særdeles underholdende fjollet gøgl. Og der var en camp'et glæde i dem. Jeg ville stadig til enhver tid hellere se 1966-filmen end nogle af Schumacher-filmene.

    Benway10-06-17 22:35

  • ★★★★★1

    Og så er der Robins brilliant mind som altid får mig til og le højt, når de skal knække en af the Riddlers gåder, som abre er så langt ude :)

    Det altid høflige politi, elsker den hilsen de laver til Batman og Robin når de flyver over dem i starten i Bat Copteren.

    Har også fået mig den hel store boks med hele serien på BD :)

    Elwood10-06-17 22:45

  • ★★★★0

    Et STORT KAAAH-POW! Er vel på sin plads, her!

    Tak Adam W.

    Gasivodo11-06-17 02:14

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen