Den Oscar-vindende instruktør Bernardo Bertolucci er død, 77 år

Den italienske auteur stod bag film som "Den sidste kejser", "1900" og "Sidste tango i Paris".

Den italienske filmmager Bernardo Bertolucci er død i sit hjem i Rom som følge af kræft, oplyser hans talsmand. Instruktøren blev 77 år.

Bertolucci er især kendt for det historiske og storladne drama "Den sidste kejser" fra 1987, der høstede hele ni Oscar-statuetter – herunder for bedste film og bedste instruktør. Værket gjorde sig blandt andet bemærket ved at være optaget i Den Forbudte By med den kinesiske regerings velsignelse.

berygtet voldtægtsscene

Allerede i 1972 havde Bertolucci dog gjort sig mere end almindeligt bemærket med udgivelsen af "Sidste Tango i Paris" med Marlon Brando og Maria Schneider i hovedrollerne. Den kontroversielle film huskes især for en stærk og berygtet voldtægtsscene – blandt andet fordi den purunge Schneider ikke på forhånd anede, præcis hvad der skulle ske...

"Sidste tango i Paris" blev efterfulgt af det episke og socialhistoriske drama "1900", der finder sted i Italien og strækker sig over 45 år, og hvor blandt andre Robert De Niro, Burt Lancaster, Donald Sutherland og Gérard Depardieu medvirker.

Bertoluccis sidste film blev coming-of-age-dramaet "Me and You" fra 2012.

Kommentarer

Den Oscar-vindende instruktør Bernardo Bertolucci er død, 77 år

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen