"Ferrari": Adam Driver får hovedrollen i Michael Manns længe ventede passionsprojekt

Med dét efternavn er Driver da også selvskrevet til rollen.

Det er måske nok nogle år siden, at Michael Mann havde sin storhedstid, men med pragtværker som "The Insider", "Heat", "Den sidste mohikaner" og "Collateral" på CV'et er det svært ikke stadig at blive begejstret, hver gang filmmagerens navn optræder i nyhedsstrømmen.

Og særligt ét urealiseret Michael Mann-projekt har vi ofte hørt om: en film om Enzo Ferrari – manden bag bilmærket af sammen navn, der revolutionerede bilindustrien på trods af alskens tragedier og modgang i sit privatliv.

Projektet har ligget i støbeskeen i flere årtier, og tilbage i 2017 skrev vi her på Moovy, at projektet omsider var på vej ud af starthullerne med Hugh Jackman ("Logan") i hovedrollen.

Men Deadline rapporterer, at Jackman har forladt projektet, men at Mann til gengæld har fundet en arvtager til rollen og er klar til at træde speederen i bund og omsider få sin mangeårige filmdrøm ud af garagen.

Det er helt nøjagtigt Adam Driver ("House of Gucci", "Star Wars: The Force Awakens") som skal spille Enzo Ferrari, mens også Penélope Cruz ("Alle ved det") og Shailene Woodley ("Snowden") har skrevet under på at medvirke i Manns længe ventede film.

Læs også: Michael Mann vil gerne lave "Heat"-prequel

Filmen produceres af filmselskabet STX i samarbejde med Amazon Studios, så det er ikke utænkeligt, at filmen udkommer direkte på sidstnævntes streamingtjeneste, Prime Video, eller at den i hvert fald får tidlig streamingpremiere dér efter en kort køretur gennem alverdens biografsale.

"Ferrari" tager afsæt i Brock Yates' bog, "Enzo Ferrari - The Man and the Machine", og Mann har selv skrevet manuskriptet sammen med Troy Kennedy Martin, som tidligere har skrevet en film om italienske biler: "The Italian Job".

Fortællingen udspiller sig i 1957, hvor den tidligere racerkører Enzo Ferrari er i krise. Selskabet, som han stiftede sammen med sin hustru, Laura, er på randen af konkurs, og parrets ægteskab er også tæt på at køre af sporet efter deres søns død.

Ferrari vælger derfor at satse alt på at vinde ét vildt væddeløb – det såkaldte Mille Miglia-ræs, hvor deltagerne kører 1.600 kilometer gennem Italien.

Det vides endnu ikke, hvornår kameraerne begynder at rulle, og "Ferrari" kommer helt op i gear, men det ser altså omsider ud til, at Manns passionsprojekt bliver realiseret.

Kommentarer

"Ferrari": Adam Driver får hovedrollen i Michael Manns længe ventede passionsprojekt

 • ★★★★★0

  Den sofistikerede seers "Fast & Furious" (og jeg er i øvrigt pænt glad for dén franchise) – glæder mig til OMSIDER at se Manns drømmeprojekt!

  The Insider14-02-22 14:01

 • ★★★★0

  Jeg ønsker ham (Mann) al mulig held og lykke. Håber på han kan ramme det niveau, som gjorde mig til en kæmpe fan. 

  Babo14-02-22 14:28

 • ★★★★★★2

  Mann har lavet meget godt - jeg håber at han kan ramme den stemning der var i Mangolds Ford v Ferrari - så bliver det godt!

  Med dét efternavn er Driver da også selvskrevet til rollen - hø,hø

  Wayne14-02-22 15:17

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen