George Lucas står fast: Han Solo skød IKKE først

George Lucas har godt nok lagt de kommende Star Wars-film i hænderne på Disney, men det betyder ikke, at han er færdig med at stikke til fans af franchisen.

Senest kan Entertainment Weekly fortælle, at Lucas ikke har skiftet mening i forhold til, om det var Greedo eller Han Solo, der affyrede første skud i scenen i den første Star Wars-film fra 1977. Selvom Han er hurtigst på aftrækkeren i den oprindelige udgave fra 1977 i forhold til de "nye" udgaver fra 90'erne, så mener Lucas ikke, at dette var i overensstemmelse med den karakter, han havde tænkt sig at skabe:

"Han Solo skulle jo sidenhen giftes med Leia, og når du så ser tilbage, må du jo spørge dig selv: 'Skulle han være en koldblodig morder?' Jeg tænkte mytologisk, om han skulle være en cowboy, en John Wayne? Og jeg tænkte, 'Ja, han skulle være John Wayne.' Og når du er John Wayne, så skyder du ikke bare folk - du lader dem skyde først."

Der vil nok være mange Star Wars-fans, der ikke er helt enige i den opfattelse, men chancerne for, at Lucas læser reaktionerne, er små. Han fortæller nemlig, at han har undgået internettet i 15 år, og at han ikke engang har en e-mail.

Harrison Ford selv har afvist at blande sig i debatten, men skal have sagt: "Gå I bare til den! Ha' det sjovt med det." Derimod er instruktøren bag den kommende "Star Wars: Episode VII - The Force Awakens", J.J. Abrams, ikke i tvivl og har tidligere slået fast, at selvfølgelig skød Han først.

Kommentarer

George Lucas står fast: Han Solo skød IKKE først

 • 0

  ..og Red Tails er til for at hjælpe afro-amerikanere..

  Manden er en gudsbenådet købmand! Instruktør (i mit lille univers) knap så meget. Så forstår ikke: Hvis man har solgt "noget" er det så ikke bare dét! Som i - man blander sig ikke længere?

  Gasivodo 2-12-15 01:58

 • 0

  Lars, du modsiger dig selv lidt på forsiden der linker til artiklen.

  Overskriften siger et og nedenunder siger du det modsatte ;)

  Jeg kan så se, når jeg kommer herind, at overskriften er den rigtige af de to.

  Åkepool 2-12-15 13:19

 • ★★★★0

  "Han slår nemlig nu fast, at Han Solo - og ikke Greedo- skød først."

  Jeg giver hermed aben videre til vores korrekturlæser, Rasmus, som stod for den sætning :) 

  Riqon 2-12-15 14:29

 • ★★★0

  Der var da én sandhed i Lucas' udsagn. Han står fast.

  Bruce 2-12-15 14:56

 • ★★★★0

  Slår/står... han siger i hvert fald noget. 

  Riqon 2-12-15 15:06

 • ★★★0

  Ah, my bad! Det var en tekst, jeg lagde i teaser-teksten til forsiden. Det er nu rettet :)

  Rasmus Drews 2-12-15 15:24

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen