Kevin Smith om "Batman v Superman": Den er fucking humorforladt

Filminstruktøren Kevin Smith, der er kendt som en stor tegneseriefan, har kun meget lidt positivt at sige om "Batman v Superman: Dawn of Justice" i sin seneste podcast "Hollywood Babble-On".

Selvom Smith fremhæver Batman (spillet af hans gode ven Ben Affleck) som filmens stærkeste element, siger han også: "Det virkede ikke som Batman. I hvert fald ikke 'verdens bedste detektiv'. Mere som Bat-Trump," - med henvisning til den amerikanske præsidentkandidat.

Smith klandrer desuden filmen for at mangle både hjerte og humor: "Jeg føler ikke, at ['Batman v Superman'] havde noget hjerte. Den var fucking humorforladt - der skete overhovedet ikke noget sjovt i den verden."

Dog har Smith lidt roser til filmens visuelle side: "[Zack Snyder] ved, hvordan man skal opsætte et billede og et skud; smuk visuel stylist. Men du har brug for mere end bare billederne - du har brug for karakterisering, og disse karakterer virkede sære... Især Superman. De fremstillede Superman lige så mørkt som Batman."

"Det mangler glæde," fortsætter Smith. "Marvel-filmene har masser af glæde... Den her var virkelig dyster, og jeg ved ikke, om jeg ville tage et barn med ind og se den. Og det er ikke, fordi jeg er en tøsedreng og har det sådan, at børn ikke må se vold. Jeg har set 'Deadpool' to gange. Jeg ville tage en ni-årig med ind og se 'Deadpool'. Men moralen i 'Deadpool' er krystalklar: Det drejer sig ikke om, hvordan du ser ud på ydersiden, men om hvem du er indeni. Jeg ved ikke, hvad moralen er i 'Batman v Superman', andet end måske - hvis du virkelig strækker den - at man ikke skal skue hunden på hårene."

Kommentarer

Kevin Smith om "Batman v Superman": Den er fucking humorforladt

 • ★★★★0

  Klap nu i din torsk. Humorforladt? 

  Babo30-03-16 16:28

 • ★★★★1

  Den er humorforladt, men det er nu hverken et krav eller tæt på at være filmens største problem.

  Kruse30-03-16 17:33

 • 0

  Manden er åbenbart ikke klar over forskellen på Marvel og DC.......

  Geekalot30-03-16 18:25

 • ★★★★★★0

  Den er humorforladt, men det er nu hverken et krav eller tæt på at være filmens største problem.

  Det var heller ikke humor jeg sad og efterlyste. Om det havde gjort roderiet mere spiseligt tvivler jeg så også på.

  T. Nielsen30-03-16 18:30

 • ★★★★0

  Manden er åbenbart ikke klar over forskellen på Marvel og DC.......

  Jeg tror nok, at Kevin Smith, som har arbejdet som instruktør og forfatter for både Marvel og DC, kender forskellen på Marvel og DC :p

  Interessant kritik, alligevel. Det virker til at være en familiefar-kritik mere end noget andet, kravet om en morale og en lysere tone.. 

  Lars!30-03-16 19:06

 • ★★★★★★0

  Jeg tror nok, at Kevin Smith, som har arbejdet som instruktør og forfatter for både Marvel og DC, kender forskellen på Marvel og DC :p

  Og har sandsynligvis læst flere tegneserier end de mest hardcore tegneserielæsere her på siden. Manden er nærmest et opslagsværk, når det kommer til amerikanske tegneserieudgivelser, samt en god portion europæiske.

  Zero Cool30-03-16 19:15

 • 0

  Humorforladt? Filmen var jo ikke lavet efter den hensigt, din klaphat. Og hvad med du selv prøver at lave en film, der ikke er humorforladt. Og du prøver endda på at lave sjove film. Fej lige for egen dør først, tak.

  Nagash30-03-16 19:48

 • 0

  # Rigon, true. Men så burde han jo også vide at humor er ikke en af de faktore DC køre med, også burde der jo ikke have været en udtagelse fra ham hehe. Ved godt han er mega Batman fan :) Men Marvel har deres humor i deres helte film, hvor DC har deres mere dystre side. Elsker begge dele og er faktisk rigtig glad for de 2 universer ikke er så ens, at de skal dele alt :)

  Men ja manden ved da godt hvad han taler om, fandt det bare som en underlig udtagelse fra ham :)

  Geekalot30-03-16 20:58

 • ★★★★2

  Hvis man vil høre hele Kevin Smiths (og Ralph Garman) take på filmen kan det høres her. Det med den manglende humor er mere en sidebemærkning og ikke den grundlæggende del af hans kritik.

  Kruse30-03-16 22:19

 • ★★★★1

  Hvis denne kritik er baseret på hans erfaring indenfor feltet, så er det sgu endnu mere trist. 

  Og så fatter jeg hat af hans kommentar til Deadpool. Deadpool er da om nogen fucked up og råder andre (taxamanden, f.eks) til at slå ihjel. Morale? Hvad fanden snakker du om? 

  Og hvad så, hvis Superman er mere dyster, end tidligere? Tingene kan vel fungere og indimellem må man gøre tingene anderledes. Sorry, jeg kan ikke bruge hans "erfaring" til en skid. 

  Babo30-03-16 22:29

 • ★★★★★★1

  Smiths erfaring med mediet kun bragt op, fordi Geekalot mente, at Smith ikke kender forskel på DC og Marvel, ikke i forhold til Smiths argumenter.

  Jeg synes godt nok, at folk kommer hurtigt op i det røde felt over en gut, der har talt om en film i 10 min. på sin podcast, hvilket åbenbart er nok til at afføde mindst to nyheder. Og Smith er endda ikke den mest kritiske af de to værter, men ingen bekymrer sig åbenbart om hvad Garman mener. :D

  Edit: Smith har i øvrigt lagt en anmeldelse op, hvor han bruger en times tid på at tale om BvS: www.youtube.com/watch

  Zero Cool30-03-16 22:56

 • 0

  Jeg har endnu ikke set filmen, men jeg tænker ikke at jeg kommer til at savne den manglende humor. 

  misuma30-03-16 23:36

 • ★★★★★★2

  Efter at have lyttet til både klippet fra Hollywood Babble-On og Smiths stand-alone anmeldelse, kan jeg se, at nogen har misset konteksten. Hvis man lytter til showet på regulær vis, bliver man hurtigt klar over, at Hollywood Babble-On først og fremmest er underholdning, ikke et nyhedsshow, selvom de taler om filmnyheder, skuespillerdødsfald mv., men de sidste fem minutter af showet er altså et segment, hvor de taler om størrelsen på Liam Neesons pik.

  Det korte af det lange er, at det er helt skævt ude at basere en artikel på udtalelser derfra, fordi argumenterne overdrives jævnligt for underholdningens skyld. Skal man absolut basere en nyhed på noget Smith har sagt om filmen, bør man i stedet bruge en times tid på at lytte til hans anmeldelse.

  Zero Cool31-03-16 07:39

 • ★★★★1

  # Rigon, true. Men så burde han jo også vide at humor er ikke en af de faktore DC køre med, også burde der jo ikke have været en udtagelse fra ham hehe.

  Øh, det ved han jo også, det er jo det han kritiserer. 

  Jeg tager ikke stilling til mandens kritik, men hør dog hvad han faktisk siger, før du disser ham med din bedrevidenhed. 

  Lars!31-03-16 08:54

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen