Kyle MacLachlan: Denis Villeneuves "Dune" burde være en tv-serie

"Twin Peaks"-stjernen, der spillede hovedrollen i David Lynchs "Dune" fra 1984, mener, at Denis Villeneuve burde være gået tv-vejen med sin kommende filmatisering.

61-årige Kyle MacLachlan er bedst kendt for sin Golden Globe-vindende indsats som den skæve agent Dale Cooper i David Lynchs kultserie "Twin Peaks". Indimellem går skuespilleren dog også til filmen, hvor det er blevet til hovedroller i blandt andet Lynchs "Blue Velvet" og Lynchs storfloppende filmatisering af Frank Herberts episke sci-fi-roman "Dune".

Derfor er Kyle MacLachlan selvfølgelig også den rette at spørge i forhold til forventninger, når det gælder Denis Villeneuves imødesete filmatisering af netop "Dune", som efter planen lander i biograferne til december.

Læs også: David Lynch: Jeg har ingen interesse i den nye "Dune"

I et interview med Indiewire i forbindelse med promoveringen af den kommende film "Tesla" fortæller MacLachlan, at han er spændt på, hvordan Villeneuve vil tackle at lave filmatiseringen i to dele. Ifølge skuespilleren kræver en ny "Dune" endnu mere tid til sin fortælling:

"Jeg ville være gået med tre eller flere film, fordi fortællingen har så meget potentiale. Jeg kunne forestille mig en 'Game of Thrones'-tilgang, hvor man har sæsoner eller i det mindste en miniserie på ti eller tolv afsnit. Så kunne man virkelig få det hele med."

Mens David Lynch hen over årene har været meget lidt for at tale om sit arbejde på "Dune", som instruktøren anser som karrierens eneste fejlskud, ser Kyle MacLachlan også noget anderledes tilbage på deres rumeventyr i 1984. Skuespilleren udtaler:

"Mine følelser har udviklet sig med tiden, og for mig er filmen en perle med fejl. Den er fantastisk på så mange måder, og som historie er 'Dune' utroligt svær at gengive, fordi den er så tætpakket med detaljer. Hvis du udelader én detalje, skrider strukturen, og fortællingen får ikke sin fulde effekt."

Hvorvidt Denis Villeneuve har taget den rigtige tilgang, får vi at se, når første del af "Dune" forhåbentlig rammer de danske biografer den 17. december.

Kommentarer

Kyle MacLachlan: Denis Villeneuves "Dune" burde være en tv-serie

 • ★★★★0

  Nej tak. Jeg foretrækker film og en trilogi ville kunne række 

  Babo19-08-20 11:10

 • ★★★★★0

  Stoler på at Villeneuve får noget fantastisk ud af den til en film, også selv om den også kunne have egnet sig som tv-serie. Og i disse tider kan man jo godt forestille sig at der også kommer en sådan før eller siden. 

  Lars!19-08-20 19:13

 • ★★★★0

  Miniserien eksisterer allerede hvis jeg husker rigtigt. 

  Babo19-08-20 19:44

 • ★★★★★★0

  Ja, det er lort. Der er også en efterfølger, Children of Dune, som også er lort.

  Zero Cool19-08-20 19:49

 • ★★★★0

  Så behøver jeg ikke se det lort. For jeg regner med Villeneuve laver det mesterværk de fleste forventer :)

  Babo19-08-20 19:52

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen