"Mulan" ryger direkte ud på Disney+

En af årets mange største potentielle blockbusters bliver tilgængelig på Disnyes streaming-tjeneste den 4. september.

Ligesom mange andre kommende Hollywood-storfilm er Disneys live-action version af "Mulan" blevet udskudt adskillige gange på grund af coronapandemiens hærgen. Først blev filmens biografpremiere udskudt fra marts til juli og for nylig blev filmen udskudt på ubestemt tid.

Der har længe floreret rygter om, at Disney overvejede at smide filmen direkte ud på selskabets nye streaming-tjeneste, Disney+, og nu er det altså officielt: "Mulan" udkommer på Disney+ den 4. september, og herhjemme kan vi formentlig se filmen fra og med den 15. september, når streaming-tjenesten bliver tilgængelig i Danmark.

Det er en nyhed, som sikkert vil vække stor ærgrelse og nervøsitet blandt biografejere over hele verden. Formanden for Frankrigs næststørste biografkæde, CGR Cinemas, udtalte for nylig, at hvis de ikke snart fik fingre i netop "Mulan", så ville de finansielle konsekvenser være katastrofale for landets biografer.

Læs også: Kinas biografer er åbne igen – men folk bliver væk

Ifølge Disney vil "Mulan" dog udkomme i biografer uden for USA. Men der kan næppe herske tvivl om, at det vil blive sværere for disse biografer at lokke biografgængere i salene, når nu filmen også let kan tilgås online.

Disney+ har allerede 60,5 mio. betalende abonnenter på verdensplan, så Disney vil sikkert stadig generere et kæmpe overskud takket via "Mulan" og al den ekstra omtale, som skabes af filmens streaming-premiere.

Filmen kan dog ikke ses på Disney+ via et ordinært månedsabonnement, som herhjemme koster 59 kr. pr. måned. I stedet vil tjenestens brugere blive udkrævet et ekstrabeløb på cirka 190 kr. for at få adgang til filmen.

Da filmselskabet Universal for nylig udgav "Trolls World Tour" direkte på VOD i stedet for at udskyde filmens biografpremiere yderligere, blev der udløst en "kold krig" mellem filmselskabet og flere af verdens biografkæder, som dernæst valgte at boykotte selskabets film. Det er for tidligt at spå, om Disneys beslutning vil udløse lignende følger, eller om andre kommende Disney-storfilm som "Soul" og "Black Widow" også vil udkomme på Disney+.

Det bliver spændende (og en kende nervepirrende) at følge den fortsatte udvikling inden for streaming- og biografindustrierne under coronapandemien.

Kommentarer

"Mulan" ryger direkte ud på Disney+

 • ★★★★★0

  Woah.

  The Insider 4-08-20 23:54

 • ★★★0

  Ikke for at lyde bagklog, men det var et scenarie jeg havde set komme. Disney har indset at biograf situationen ikke fikses lige foreløbigt. Egentlig også heldigt at de ikke ventede endnu længere med Disney+, så havde de godt nok fået et stort tab. Tror også at Mulan er med til at sælge Disney+, ved at have sådan en kleppert på menuen. Det er selvfølgelig en skam, da filmen så ud til at se sig bedst på det store lærred. 

  Håber at man kan se den i 4K. Er der nogen som ved mere om 4K på Disney+, bliver det en mulighed og koster det ekstra?

  MOVIE1000 5-08-20 06:53

 • 0

  4K er muligt og koster ikke yderligere. 

  Kalle Ferm 5-08-20 08:21

 • 0

  Det er selvfølgelig en skam, da filmen så ud til at se sig bedst på det store lærred. 

  Måske vi bare skal ændre tankegang, så en film der kan lejes online også kan vises i biografen.

  Daxtin 5-08-20 10:42

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen