"Trolls World Tour" slår rekorder efter online-udgivelse

Den animerede film er den første store film under corona-krisen, som skippede biograferne og udkom direkte på hjemmevideo.

Filmselskabet Universal valgte for nylig at udgive en masse nyere biograffilm via streaming blot få dage eller uger efter biografpremieren.

Samtidig annoncerede Universal, at én af deres store biograffilm i år, animationsfilmen "Trolls World Tour" (budget: ca. 100 mio. dollars), ville udkomme direkte på VOD. Og ifølge filmselskabet selv var det en klog beslutning.

I hvert fald har filmen ifølge Universal oplevet den bedste start-indtægt nogensinde for en digital filmudgivelse. Universal har ikke leveret nogen tal på, hvor meget de har tjent på udgivelsen, men de understreger, at "Trolls World Tour" er #1 hos de digitale videoplatforme Amazon, Comcast, Apple og FandangoNow.

Læs også: "Friends"-reunion udskudt på ubestemt tid

"Trolls World Tour" indtjente sågar cirka ti gange mere end #2 på top 10-listen. FandangoNow fastslår i øvrigt, at "Trolls World Tour" oplevede tjenestens største åbningsweekend nogensinde.

Det koster 19.99 dollars (cirka 135 danske kroner) at leje filmen i 48 timer. Dermed er "Trolls World Tour" markant dyrere at leje end en normal premierefilm, men det er selvsagt stadig billigere end et par biografbilletter.

Ifølge eksperter i Hollywood er det heller ikke sikkert, at "Trolls World Tour" kan skabe et finansielt overskud ved udelukkende at være tilgængelig online, idet filmselskaberne normalt er dybt afhængige af indtægterne fra biografernes billetluger.

Men det bliver spændende at se, om filmens online-succes vil inspirere andre filmselskaber til at smide deres udskudte film ud på nettet tidligere.

Kommentarer

"Trolls World Tour" slår rekorder efter online-udgivelse

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen