Star Wars: Jar Jar Binks' skæbne beseglet!

Hvis der er noget, som hardcore fans af Star Wars-filmene har svært ved at tilgive seriens skaber George Lucas, er det gunganeren Jar Jar Binks, som spillede en central rolle i især "Episode I: Den usynlige fjende" fra 1999. Her gav den klodsede, CGI-animerede figur – baseret på bevægelser og stemmen fra skuespilleren Ahmed Best – både fans og anmeldere grå hår i hovedet med sine fjollede optrin og bizarre fremtoning – helt udi accenten. 

Og selvom Jar Jars rolle blev kraftigt nedtonet i både "Episode II: Klonernes angreb" og "Episode III: Sith-fyrsternes hævn", var han én af hovedårsagerne til, at den såkaldte prequel-trilogi blev så udskældt som tilfældet var.

Fans har sidenhen spekuleret over, hvad der mon blev af den spøjse figur, og "Star Wars: The Force Awakens" fra 2015 gav ikke umiddelbart noget svar.

Men ifølge en ny canon-roman, der er på vej med titlen "Star Wars: Aftermath – Empire's End" skrevet af Chuck Wendig, får Star Wars-fans nu endelig svaret på den udskældte gunganers skæbne.

Klovnen Jar Jar

Historien foregår mellem "Jedi-ridderen vender tilbage" og "The Force Awakens", hvor drengen Mapo støder på Jar Jar Binks på planeten Naboo.

Her optræder Jar Jar som klovn ved blandt andet at hoppe rundt i et springvand i et forsøg på at underholde børn, mens de voksne tydeligvis tager afstand fra gunganerens krumspring. På sit særprægede sprog siger Jar Jar selv i bogen til Mapo: "Jar Jar begik nogle åh-åh fejltagelser. Disse hersens nabooianere tror jeg hjalp åh-åh Imperiet." Hvorefter han stirrer ud i horisonten og dermed antyder, at han ved mere, end han fortæller.

Dette refererer til den kendsgerning, at Jar Jar i sin tid i senatet gav Kansler Palpatine/Darth Sidious de nødbeføjelser, der i sidste ende blev fatale for galaksens skæbne som vist i "Klonernes angreb" – og i sidste ende førte til skabelsen af Imperiet. 

Jar Jars skæbne ender altså ret tragisk som en udstødt, der lever af at klovne rundt. 

"Star Wars: Aftermath – Empire's End"-romanen udkommer 21. februar.

Kommentarer

Star Wars: Jar Jar Binks' skæbne beseglet!

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen