Steven Spielbergs favorit-superheltefilm er...

Selvom Steven Spielberg efterhånden har arbejdet inden for en bred vifte af forskellige genrer, har han aldrig kastet sig over en decideret superheltefilm. Det betyder dog ikke, at han ikke kan lide genren.

Instruktøren fortæller til det portugisiske site Omelete, at han virkelig godt kan lide Richard Donners "Superman", Christopher Nolans "The Dark Knight" og den første "Iron Man". Dog er den superheltefilm, som han har været mest imponeret over, "Guardians of the Galaxy". 

Spielberg fortæller, at han godt kan lide, at "Guardians of the Galaxy" ikke tager sig selv for seriøst, og at han forlod biografen med en følelse af, at havde oplevet noget nyt, der var fri for kynisme og ikke prøvede at fremstå unødigt gritty.

Steven Spielberg kan glæde sig over, at han ikke har set det sidste til de farverige figurer, da "Guardians of the Galaxy Vol. 2" vil kunne ses i biograferne til næste år.

Kommentarer

Steven Spielbergs favorit-superheltefilm er...

 • ★★★★★★0

  Jeg kan godt følge hans valg. Selv om den måske ikke er min favorit i genren, så er den med deroppe og er en der for mig, kan nydes igen og igen. Jeg må spørge, hvorfor hører den til superheltegenren? Er det fordi den foregå i Marvel universet alene? Jeg synes mere den er beslægtet med film som Star Wars på en måde.

  T. Nielsen17-05-16 11:54

 • ★★★★0

  Smag og behag. Det er en underholdende film. Ikke min boldgade og vil derfor ikke blive afspillet mere, men husker den som good fun. 

  Babo17-05-16 12:50

 • ★★★★★★1

  T. Nielsen, tja, det er jo den endeløse diskussion om hvor man trækker grænsen, når vi taler superhelte. Man kan selvfølgelig argumentere for, at alle bortset fra Starlord og Rocket "bare" er rumvæsner, en af disse er dog forbedret: Gamora, må man næsten gå ud fra, når hendes søster også er det.

  Rocket er en "forbedret" vaskebjørn, mens Starlord tilsyneladende er et normalt menneske, men måske ikke alligevel, da han jo er i stand til at nappe den Infinity Stone, som Ronan rendte rundt med - noget et normalt menneske ikke burde være i stand til. Så er der hele mysteriet om hans far, som vi sikkert kommer til i toeren, hvilket tyder på, at han ikke er et normalt menneske, men sandsynligvis en krydsning mellem et menneske og en anden race fra rummet.

  Så på sin vis, er Starlord sandsynligvis overmenneskelig på samme måde som Captain Marvel er, som snart bliver introduceret i MCU. I tegneserien er hun også en krydsning mellem et menneske og Kree-racen - den race som den originale (tror jeg han var) Captain Marvel var fra, han hed Mahr Vehl og fik navnet Marvel, fordi menneskene ikke kunne finde ud af at udtale hans navn rigtigt, så'en, lidt afhængigt af hvilken tegneserie-origin vi taler om.

  Så kan vi diskutere omstændighederne - er superhelte kun mennesker, eller kan det også være rumvæsner? Fordi der er ret mange rumvæsner, der er superhelte på jorden, ikke kun i Marvel-universet. I DC er to af de stærkeste superhelte fra hhv. Krypton og Mars.

  Men når vi taler Marvels filmunivers, vil jeg mene at den selvfølgelig ligger i superheltegenren, hvilket jo i forvejen er en meget flydende genre, netop fordi den er en del af MCU og vi helt sikkert får et Guardians of the Galaxy/Avengers-teamup i de to næste Avengers-film. Og der er jo tale om fantastiske væsner med overmenneskelige kræfter.

  Howard the Duck går jo også for at være en slags superhelt hos Marvel, selvom han jo bare er en almindelig and på sin egen planet og X-Men-universet er fyldt med væsner fra andre planeter.

  Zero Cool17-05-16 13:12

 • ★★★★★★0

  Det jo en fin uddybende forklaring. Tak Bruno. Captain Marvel var det ham (nu hende) der forvandlede sig ved at sige "Shazhamm" (eller noget i den dur?).

  T. Nielsen17-05-16 16:27

 • ★★★★★★1

  Det er DC's Captain Marvel, som nu hedder Shazam, der forvander sig på den måde. Der er en lang, kompliceret og interessant historie bag Shazam, da han ikke oprindeligt var en DC-figur. Du kan checke historien ud på Wikipedia, hvis det har interesse.

  Zero Cool17-05-16 16:42

 • ★★★★★★0

  Will do:-)

  T. Nielsen17-05-16 17:15

 • ★★★★1

  Steven Spielberg har ok smag. Men andet ville jo også være mærkeligt. He is the Spielberg, after all. 

  Lars!17-05-16 18:27

 • ★★★★★★0

  Læste lige om Captain Marvel og synes på en måde, at jeg har set denne gamle "serial" med karakteren:

  www.imdb.com/title/tt0033317/

   

  T. Nielsen17-05-16 20:10

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen