Thomas Vinterbergs "Kollektivet" solgt til USA

Nu får også amerikanerne snart mulighed for at se, hvordan livet i et dansk kollektiv i 70'erne var. I denne uge får Thomas Vinterbergs "Kollektivet" officiel visning på Toronto International Film Festival i den prestigefyldte Special Presentation-sektion, men allerede få dage inde i festivalen kan det således offentliggøres, at filmen er solgt til biografpremiere i USA.

Det er det amerikanske distributionsselskab Magnolia, der har købt distributionsrettighederne. Magnolia har tidligere haft stor succes med at distribuere bl.a. Nikolaj Arcels "En kongelig affære", Tobias Lindholms "Krigen" og Thomas Vinterbergs egen "Jagten" i USA. Selskabet havde bl.a. succes med at få alle tre film nomineret til en Oscar for Best Foreign Language Film.

"Kollektivet" blev tidligere på året en stor succes herhjemme, hvor den solgte over 300.000 billetter. Senere blev den udtaget til hovedkonkurrencen på filmfestivalen i Berlin, hvor Trine Dyrholm fik en Sølvbjørn i kategorien Bedste kvindelige skuespiller for sin anmelderroste præstation som Anna. Netop nu er "Kollektivet" shortlistet af Det Danske Filminstitut som én af tre danske film til at blive Danmarks officielle Oscar-kandidat.

Udover USA er filmen solgt til 57 lande over hele verden, bl.a. Storbritannien, Tyskland, Frankrig, Italien, Spanien, Portugal, Benelux-landene, Østrig, Grækenland, Rumænien, Polen, Korea, Kina, Hong Kong, Taiwan, Rusland, Israel, Tyrkiet, Columbia og Brasilien.

Kommentarer

Thomas Vinterbergs "Kollektivet" solgt til USA

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen