Netflix skrotter "1899" efter bare én sæson

Den gådefulde serie – som har flere danskere foran kameraet – får altså ikke de tre sæsoner, som skaberne havde planlagt.

Endnu en stort opsat tv-serie er blevet aflivet før tid. Netflix har valgt at trække stikket på "1899", som altså blot fik én sæson med otte afsnit, der alle sammen udkom den 17. november sidste år.

Serien modtog fine – om end langtfra blændende – anmeldelser, og den blev imødeset med store forventninger, eftersom den blev skabt af kæresteparret Jantje Friese og Baran bo Odar, som stod bag den tyske Netflix-sensation "Dark" (2017-2020).

"1899" udspiller sig på tærsklen til det 20. århundrede, hvor et oldgammelt skib støder på et andet skib, som ellers var blevet afskrevet som forlist – og som huser en masse mareridtsagtige mysterier.

Se også: Bag om Nicolas Winding Refns "Copenhagen Cowboy" med to af Netflix-seriens cowboys

Jvf. Variety har Netflix endnu ikke kommenteret seriens aflivning, men førnævnte Baran bo Odar har bekræftet seriens død på sin Instagram-konto, hvor serieskaberen skriver:

"Det er med tungt hjerte, at vi må fortælle, at '1899' ikke får flere sæsoner. Vi ville have elsket at afrunde den her utrolige rejse med en 2. eller 3. sæson, ligesom vi gjorde med 'Dark'. Men indimellem går det bare ikke som planlagt. Sådan er livet.

"Vi ved, at det her vil skuffe millioner af fans derude. Men vi vil gerne takke jer hjerteligt for at have været en del af dette vidunderlige eventyr. Vi elsker jer."

Hvis "1899" vitterligt har millioner af fans, som bo Odar hævder, så er det da påfaldende, at den skrottes allerede nu. Variety fastslår da også, at serien debuterede som #2 på Netflix' topliste bag 5. sæson af "The Crown", og at Netflix-brugerne på blot fire dage havde streamet serien i sammenlagt 80 mio. timer.

"1899" havde i øvrigt flere danske skuespillere på rollelisten – herunder Clara Rosager ("Journal 64"), Lucas Lynggaard Tønnesen ("The Rain") og Alexandre Willaume ("Tomb Raider").

Kommentarer

Netflix skrotter "1899" efter bare én sæson

 • ★★★★★0

  Netflix Dum dum dum, er ikke blot en velkendt lyd, men også tit indikationen af, levetiden for en ny serie.

  Elwood 3-01-23 10:16

 • 0

  Den skulle bare kun have været engelsk, og ikke en blandet landhandel, så tror jeg sagtens den kunne have fortsat.

  Geekalot 3-01-23 10:49

 • 0

  ØV!! Synes sgu' den kunne noget. Nok for kompliceret for masserne, der ikke vil tænke for meget selv...

  TheRealLukeSkywalker 3-01-23 11:59

 • ★★★★★★0

  Den var fin nok, men efter den store "afsløring" havde de nærmest malet sig op i et hjørne. Der var ikke rigtigt mere at komme efter.

  Med mystikken i behold, så kunne den måske godt have taget en sæson mere - men ingen gider se et tryllenummer, når det er gennemskuet.

  Wayne 3-01-23 12:13

 • ★★★★★0

  Ahh slight of hand teknikker blir jeg sku ikke træt af selv når jeg kender hemmeligheden så blir jeg stadigvæk imponeret af deres teknik.

  Elwood 3-01-23 12:20

 • ★★★★0

  Det er sgu' fint nok. Så behøver vi ikke bruge tid på en sæson mere. Der var mange interessante ting ved sæson 1, men jeg behøver ikke se mere.

  S. Rico 3-01-23 17:16

 • 0

  Kan det anbefales at se den første (og formentligt eneste) sæson? Fornemmer lidt blandede reaktioner på serien...

  ZimaBlue 3-01-23 17:36

 • ★★★0

  Jeg synes det interessant nok. Så i hvert fald det hele.

  Dark er også anbefalesværdig, men må indrømme at jeg gik død i sæson 3. Det blev for kompliceret og forvirrende at følge med i alle de personer og tidsspor. Det blev ikke bedre af, at jeg glemt det meste i den tid der går med at vente på en ny sæson.

  Aranyhajú Nyárszépe 3-01-23 19:05

 • 0

  Jeg elskede seriens præmis, med et spøgelsesskib hvor man følger en masse forskellige nationaliteter og den klasseforskel der var i slut 1800 tallet. Desværre ærgre twisted mig, jeg havde håbet på noget mere occult. Desværre ender serien på en af de tammeste præmisser "it's all a dream" med et tyk lag sci-fi.       

  Jeg har svært ved at se hvordan de ville føre serien videre, efter slutningen. Jeg var interesseret i at finde af hvad der forgik, men med den støre afsløring var jeg relativt ligeglad med hvad der kom efter. Det var ikke lige så interessant som seriens præmis.  

  Mads47 5-01-23 08:31

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen