Officielt: Ny "Star Trek"-serie foregår før Kirk og Spock

Indtil for nylig vidste vi meget lidt om den kommende "Star Trek"-serie "Star Trek: Discovery". Men ovenpå et pressemøde i går ved vi nu, hvornår serien kommer til at foregå, og hvem hovedpersonen bliver.

Det var seriens hovedproducer, Bryan Fuller ("Hannibal"), som afslørede, at "Star Trek: Discovery" kommer til at foregå omtrent 10 år før Kirk og Co.'s intergalaktiske eventyr i den oprindelige "Star Trek"-tv-serie fra 1960'erne – dvs. engang i midten af det 23. århundrede.

Derudover vil seriens hovedperson være en kvinde – ligesom i tv-serien "Star Trek: Voyager", der havde kaptajn Kathryn Janeway som øverstbefalende om bord på rumskibet Voyager. Dog vil den kvindelige hovedperson i "Star Trek: Discovery" ikke være en kaptajn, men i stedet blot en "lieutenant commander" (orlogskaptajn).

Fuller fortæller: "Vi har set seks [Star Trek-]tv-serier, der alle blev fortalt fra kaptajnens synspunkt. Jeg synes, det er interessant at se forskellige karakterer fra forskellige perspektiver. Det kommer til at skabe en anderledes dynamik..."

Derudover afslørede Fuller, at serien – som den første i "Star Trek"-franchisens historie – vil have en homoseksuel bifigur, og at Spocks mor, Amanda Grayson, formentlig vil spille en rolle i serien. Vi får flere informationer om sci-fi-føljetonen engang i oktober.

"Star Trek: Discovery" får tv-premiere i januar 2017. I Danmark bliver serien gjort tilgængelig via Netflix.

Kommentarer

Officielt: Ny "Star Trek"-serie foregår før Kirk og Spock

 • ★★★★0

  Hvordan er forholdene i den periode? Har man fuld kontakt til galaksen, eller skal vi (igen) til at bøvle med Klingons og Romulans? Kan ikke lige huske hvornår Enterprise foregår ift. TOS..

  davenport11-08-16 15:24

 • ★★★★★0

  Jeg vil tro, at den er meget TOS-agtig, fordi Spocks mor er menneskelig, så måske 20-ish år før TOS? Det er dog stadig lang tid efter Enterprise, da den foregik før the Federation of Planets blev etableret.

  Zero Cool11-08-16 15:33

 • ★★★★0

  Tjek!

  Gad vide om det, med vores nuværende teknologiske kvantespring, er blevet for svært at lave futuristisk sci/fi, der holder over mange år? Jeg mener, fx. det med at de TOS havde videotelefoner, og den udvikling er her allerede nu, og har vist sig upraktisk og invaderende, så det ikke rigtigt bliver brugt.

  At de måske ikke har haft modet til at hoppe et par hundrede år frem efter Voyager etc., simpelthen fordi de ikke har ved hvad de skal stille op?

  davenport11-08-16 15:55

 • 0

  Spændende med en 'ny' vinkel ifht. Lt. Commander udgangspunktet. Den, i mine øjne, mest undervurderede serie DS9 havde også Commander som udgangspunktet. Der var dog ikke den store forskel da der reelt var tale om ledelse af hele stationen.

  Jeg tænker det kan give nogle interessante historier hvis karakteren er en smule mønsterbryder og måske er direkte uenig i beslutninger og der må rette ind samt der er rum for udviking i karakteren.

  Dominar Rygel XVI11-08-16 17:41

 • ★★★★1

  Denne serie (såvel som den oprindelige) hænger og falder på, om de får lavet nogle interessante karakterer med spændende kemi. Hvornår den foregår, og om der bliver konflikter med Romulans etc., er for mig fuldstændig sekundært.  

  Lars!11-08-16 17:49

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen