Podcast: Bad Moovy Club #4 - De værste spilfilm

Moovy Podcast tænder op for konsollen og ruller terningerne, når der i anledningen af "Dungeons & Dragons" og "The Super Mario Bros. Filmen" kigges nærmere på dårlige spilfilm.

Fra de aktuelle "Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves" og "The Super Mario Bros. Filmen" til "The Last of Us", "Uncharted" og et kommende "God of War"-projekt har den seneste tid ikke manglet kommende spilfilmatiseringer.

Men kunsten i at overføre spil til det store lærred og fladskærmen har alle dage været en svær kunst, og filmhistorien skorter ikke på mislykkede forsøg.

De to værter, Joachim Jelle og Mikkel Abel, kigger nærmere på dette fænomen, når de kigger på, hvad der med rette kan kaldes nogle af de værste spilfilmatiseringer.

Værterne diskuterer deres forhold til gaming, og hvorfor det er så svært at tackle kildematerialet – uanset om vi så har at gøre med "Silent Hill", "Doom", "Warcraft" eller noget helt fjerde.

HØR OGSÅ: STANDARD #41 - JOHN WICK: CHAPTER 4, BEEF, SUCCESSION, DUNGEONS & DRAGONS, SCREAM 6, TETRIS M.FL.

I anledning af de biografaktuelle "Super Mario Bros. Filmen" og "Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves" kigges der selvfølgelig nærmere på to tidligere forsøg på at omdanne henholdsvis den italienske blikkenslager og det legendariske brætspil til levende billeder.

Der er langt fra de kronede dage som teaterskuespiller i King Lear, når Bob Hoskins skal spille Mario i den famøse "Super Mario Bros" fra 1993. Ofte regnet som den første (og ikke mindst værste) spilfilmatisering. Men er den bedre end sit ry, og kan det virkelig passe, at David Cronenberg har haft en indflydelse på projektet?

"Dungeons & Dragons" fra 2000 findes på IMDb's liste over de 100 dårligste film nogensinde – og nok med god grund. Et katastrofalt produktionsforløb har ført til en rodebutik af en anden verden, som navne som Francis Ford Coppola og James Cameron klogeligt holdt sig langt væk fra.

Slutteligt diskuterer værterne "Tekken" fra 2010 – en forsøg på at bringe det legendariske beat 'em up-spil til live. Værterne er mildt sagt ikke imponerede, men med et nostalgisk forhold til sagaen om Jin og resten af kæmperne bliver der måske noget positivt at sige.

Vi lyttes ved!

Moovy Podcast kan høres, hvor du normalt lytter til dine podcasts, såsom iTunes, Podimo, Spotify, Anchor, Castbox, Pocket Casts m.m.

Hvis du bruger en anden afspiller, kan du abonnere via vores RSS-link.

Kommentarer

Bad Moovy Club #4 - De værste spilfilm

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen