Disney i retten for at have tyvstjålet konceptet bag "Zootropolis"

Gamle Walt Disneys motto var, "hvis du kan drømme det, kan du gøre det." Disney-studierne er igennem tiden blevet anklaget et utal gange for at have stjålet andres drømme, hvilket nu også er tilfældet med den nylige Oscar-vinder "Zootropolis".

Det er Gary L. Goldman, der er bedst kendt for manuskriptet til den oprindelige "Total Recall", som sammen med Esplanade Productions, Inc sagsøger mediegiganten for at have kopieret det meste af hans originale ide.

I anklagen fremgår det, at Goldman i både 2000 og 2009 pitchede et franchise-univers med antropomorfe dyr, hvor en live-action film havde arbejdstitlen "Looney", mens en animeret krimifortælling gik under navnet... "Zootopia". Goldman kom med udpenslede synopser, karakterbeskrivelser og endda illustrationer af karaktererne. Disneys svarede tilbage med et nej tak i begge tilfælde.

Byron Howard, Rich Moore og Jared Bushs film fra sidste år, som indtjente mere end 1 mia. dollars på verdensplan, har ifølge anklagen temaer, settings, plot, karakterer og dialog tilfælles med Gary L. Goldmans afviste koncept.

Disney har allerede været offentligt ude og afvise Goldmans anklage med kommentaren, at "Mr. Goldmans sagsanlæg er fyldt med klare falske beskyldninger. Det er et umoralsk forsøg på at gøre krav på en succesfuld film, han ikke har skabt, og vi vil gøre alt for at forsvare det i retten."

Kommentarer

Disney i retten for at have tyvstjålet konceptet bag "Zootropolis"

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen