Trailer: "McEnroe": Første trailer til dokumentar om den kontroversielle tennislegende

Den tidligere verdensetter var mindst lige så kendt for sine vredesudbrud på banen som for sit majestætiske tennisspil.

Nogle af sportens bedste atleter er også nogle af de mest kontroversielle og komplekse – herunder amerikanske John McEnroe, som særligt i slut-70'erne og 80'erne skabte stor splittelse blandt tennisfans.

For ud over at være et gudsbenådet stortalent med en ketsjer, så var McEnroe også en ilter, aggressiv fyr både på og uden for banen, som ofte gik verbalt i clinch med sine modstandere og dommerne i voldsomme tirader, når han var utilfreds med kendelserne.

McEnroe og hans fandenivoldske opførsel blev skildret i danske Janus Metz' autentiske sportsdrama "Borg" fra 2017, som Moovy TV i øvrigt interviewede instruktøren om. I Metz' film blev McEnroe spillet af Shia LaBeouf, men nu får vi snart en dybdeborende dokumentar, hvori virkelighedens McEnroe taler ud.

Læs også: John McEnroe: Jeg ligner en idiot i "Borg"

Showtimes "McEnroe" byder ikke blot på et spritnyt interview med McEnroe selv – som undervejs vandrer rundt i New York og mindes sin opvækst og karriere – men også med bl.a. hans gamle ærkefjende Björn Borg, tennisspillerne Billie Jean King og Peter Fleming samt rockstjernerne Chrissie Hynde og Keith Richards.

"McEnroe" stiler efter at tegne et dybdeborende, personligt portræt af McEnroe, som kommer længere ind under huden på den 7-dobbelte Grand Slam-vinder end alle andre tidligere litterære og audiovisuelle portrætter.

Dokumentaren udkommer i engelske biografer i juli og på amerikansk tv den 4. september. Det er uvist, hvor og hvornår danske McEnroe-fans kan se filmen, men traileren kan ses nu og her:

Kommentarer

"McEnroe": Første trailer til dokumentar om den kontroversielle tennislegende

 • ★★★★★★1

  Han er en sand legende, heldigvis er vores Holger Rune ikke helt derude hvor Mac var - men underholdende, det var han.

  Noteret, den vil jeg gerne se når det er muligt.

  Wayne20-06-22 13:49

 • ★★★0

  ^giv ham tid - han er godt på vej, ham Holger ;-D

  Gasivodo21-06-22 03:21

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen