"The Territory": Dansk dokumentar vinder prestigefyldt Emmy-pris

Filmen om de brasilianske stammers kamp for overlevelse vandt i nat en af verdens største dokumentarpriser.

Tilbage i juli 2023 blev den seneste stak Emmy-nomineringer afsløret, og den delvist danskproducerede dokumentar "The Territory" var nomineret i hele tre kategorier.

Og i nat, dansk tid, blev priserne så uddelt, og "The Territory" sejrede i kategorien Exceptionel dokumentar-filmskabelse. Det rapporterer Deadline, som samtidigt fastslår, at der er tale om en af verdens absolut største priser inden for dokumentarismen.

Bl.a. instruktøren Alex Pritz og den danske producer Sigrid Dyekjær ("The Cave", "Scandinavian Star") var til stede for at tage imod prisen. Pritz' selfie fra arrangementet kan ses i nyhedsbilledet ovenfor.

Se også: "The Territory": Første trailer til den dansk-amerikanske og prisbelønnede dokumentar

"The Territory" skildrer den utrættelige kamp, som det indfødte Uru-eu-wau-wau-folk i Brasilien kæmper mod de omfattende skovrydninger og brande, som ulovlige skovhuggere og ikke-indfødte landmænd har forårsaget i Amazonasjunglen.

Filmen er delvist optaget af Uru-eu-wau-wau folket over en periode på tre år og følger aktivisterne i deres kamp, når de sætter deres liv på spil og ved hjælp af moderne teknologi opretter deres eget nyhedsmediehold i håb om at afsløre og udbrede sandheden om de uhyrlige overgreb til den vestlige verden.

Det amerikanske tv-akademi, som uddeler Emmy-priserne, fastslår, at prisen "både hylder og tilskynder stor, social indflydelse, væsentlig fortællemæssig nyskabelse og bemærkelsesværdig beherskelse af filmteknik."

Om prisen udtaler Pritz over for Deadline: "At blive anerkendt af vores fagfæller – side om side med flere fantastiske nominerede – er en utroligt stor ære. Vi deler denne pris med samfund over hele verden, som kæmper for vores planets habitater og en bedre fremtid."

"The Territory", som i øvrigt er medproduceret af filmmageren Darren Aronofsky ("mother!", "Requiem for a Dream") var desuden i spil til en Oscar-nominering sidste år, og den vandt publikumsprisen under Sundance-filmfestivalen i 2022.

"The Territory" kan streames herhjemme på Disney+, og herunder kan I se Moovy TV's video-interview med dokumentarens førnævnte instruktør, Alex Pritz:

Kommentarer

"The Territory": Dansk dokumentar vinder prestigefyldt Emmy-pris

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen