Jeg har set de tre første afsnit og fandt den ikke særlig god.
Mikkel, er de tre første afsnit en god indikator på hele første sæsons niveau eller synes du, at sæsonen bliv bedre som den skred frem?
Anmeldelse: Space Force – Sæson 1 (Netflix)
Steve Carell når ikke "The Office"-højder med sit seneste påfund, men mindre kan også gøre det, når "Space Force" gør grin med rumrejse og USA anno 2020.
Det var Ricky Gervais og Stephen Merchant, der skabte komedieserien "The Office" tilbage i 2001. Men på mange måder var det Steve Carell og Greg Daniels, som perfektionerede serien, da de lavede en amerikansk udgave fire år senere. Med Daniels som showrunner co-producerede Carell, samtidig at med skuespilleren indtog hovedrollen igennem syv sæsoner. Med "The Office" fik Steve Carell for alvor bevist sit komiske talent og gummiansigt, der sidenhen primært har været hensat til film. Med Netflix' nyeste bud på en binge-værdig komedieserie, "Space Force", er Steve Carell og Greg Daniels nu gået sammen igen for at få os til at le – men lykkes missionen?
Satiriske "Space Force" baserer sig på Donald Trumps nyanlagte militærafdeling, Space Force, som præsidenten allerede snakkede om ved valget tilbage i 2016. Her er ambitionen, at amerikanerne skal dominere alt, hvad der hedder rumrejse, anlæggelse af satellitter og være de første til at bosætte sig på Månen. Steve Carell spiller generalen Mark Naird, som skal lede afdelingen og jonglere hundedyre budgetter, begrænsede midler og et hold af aparte forskere og soldater samt sin egen dysfunktionelle familie.
Det ligger selvfølgelig lige til højrebenet at sammenligne "Space Force" med den amerikanske udgave af "The Office", som leverede tåkrummende sjov komik fra 2005 til 2013. I "The Office" spillede Steve Carell den hovedrystende, pinagtige kontorchef Michael Scott, der trods et hjerte af guld bragte sig selv – og sine ansatte – i den ene pinlige situation efter den anden. I "Space Force" deler Mark Naird flere ligheder med Michael Scott, når det kommer til dårlig ledelse, naivitet og omskifteligt humør. Det virker til Steve Carells fordel at spille denne type dumdristige karakter, og det er et klogt træk at tage netop dette element med videre.
"Space Force" behøver dog ikke være nogen ny "The Office" og er det bestemt heller ikke. Men det er nok også her, at flere vil føle sig skuffet, når forventningsafstemningen rammer ved siden af. Først og fremmest er mockumentary-stilen væk, og "Space Force" er trods sine mange komiske påfund en langt mere alvorlig og traditionel komedieserie. Det virker både til seriens fordel og ulempe. Ulempe, fordi de mere fjogede jokes ikke altid passer til tonen, men fordel, da serien kan stå på egne ben og fortjent kalde sig andet end blot en "The Office"-wannabe.
Mens humoren og de mere alvorlige emner ikke altid rammer rent, hvad end det er Michael Nairds opgør med sin rebelske teenagedatter eller stikpiller til den amerikanske regering, stråler karaktergalleriet til gengæld. Foruden Steve Carell på rollelisten medvirker John Malkovich i en noget atypisk rolle for den temperamentsfulde skuespiller som den afdæmpede seniorforsker Dr. Mallory, der får flere af seriens guldkorn. Lisa Kudrow dukker også op som Marks distancerede kone i en mindre rolle, omend i overraskende sjove indslag.
Der er klart plads til forbedringer i "Space Force", hvor Greg Daniels og Steve Carell endnu ikke helt har fundet formen, som skal forene let alvor og fjoget komik. Får serien lov til at fortsætte i flere sæsoner, er der dog gode muligheder for, at rumsjoven vil vokse i kvalitet, hvis karaktergalleriet fortsætter med at stråle, og vittighederne lander mere rent. Steve Carell brillerer som altid med sit gummiansigt, og serien har for mange sjove ideer til, at dette bør være det bedste skud i raketten.
Anmeldelsen er baseret på hele sæsonen, som kan ses på Netflix.