Brugeranmeldelse: Grease (1978)

Sandys forvandling fra pæn-pige til sej tøs er så usandsynlig, som det kan være.

"Grease" er som film og musical en sukkersød lyserød candyfloss, blottet for ægte næring i form af noget dybere eller troværdigt. Men man kan (og skal heller) ikke tage fra den, at den er noget nær perfekt til at gøre en i et godt humør, da dens lette og friske tone ganske enkelt smitter af på dem, der tør lade den gøre det.

Musikken og de mange sangnumre er indrømmet både banale og polerede, men også morsomme og kække, og så svinger de, hvad enten man gider dem eller ej. Travolta og Newton-John er også for gamle til, at man tror på dem som teenagere, men ikke desto mindre slår de gnister sammen og spiller rollerne med så stort et glimt i øjet og skøn charme, at de er svære ikke at holde af.

Handlingen er en hvalpet kærlighedshistorie og (tør jeg skrive det) pink pigefantasi langt hen ad vejen, bygget på den berømte scene-musical. Den er på mange måder let at kritisere for dens overfladiske karakterer og glatte historie, og Sandys forvandling fra pæn-pige til sej tøs er så usandsynlig, som det kan være. Men det er også alt sammen kun i underholdningens navn, og her vinder filmen stort.

Den blev i sin tid en kæmpe succes, vel retteligt, og den er elsket og populær den dag i dag, og jeg forstår egentlig godt hvorfor. For selv om den foregår i 50'erne og er temmelig repræsentativ for de 70'ere, den er lavet i, så forekommer den tidløs i al sin enkelthed.

Det er musikalsk og romantisk eskapisme, når det både er værst og bedst. Filmen forsøger så heller ikke at bilde os andet ind. Så derfor kan Danny og Sandy som i en drøm til slut i filmen flyve væk sammen i en bil til den form for lykkeligt liv, man sjældent – for ikke at sige aldrig – finder i virkeligheden.

Brugeranmeldelser udvælges blandt brugernes anmeldelser i forummet og redigeres ikke af Moovy.

Grease (1978)

Brugeranmeldelser udvælges blandt brugernes anmeldelser i forummet og redigeres ikke af Moovy.

Kommentarer

Grease (1978)

 • ★★★★★★1

  Selvfølgelig måtte den komme på nu:-D

  T. Nielsen11-04-19 12:08

 • ★★★★0

  :D

  chandler7511-04-19 12:39

 • ★★★★★★0

  Med 21. århundredes øjne synes jeg, den er håbløs i forhold til, hvordan mænd og kvinder skal være. "Lad være med at være dig selv, så skal det nok gå".

  Men er egentlig enig med de 4/6, for den er fornøjelig. 

  Guldager11-04-19 14:15

 • ★★★★★★0

  Lad være med at være dig selv, så skal det nok gå"

  Deri er jeg enig, selv om man vel strengt taget også kunne tolke det som "spring nu ud og vær den du gerne vil være"?

  T. Nielsen11-04-19 14:34

 • ★★★★0

  Jeg synes, det er en glad i låget-perle. Det er en af de film, jeg altid ender med at sidde og se færdig, hvis jeg tilfældigvis falder over den i fjernsynet.

  Sang- og dansenumrene er også forrygende - jeg har den endda på vinyl :)

  Jeg kunne godt snige mig op på 6/6.

  chandler7511-04-19 14:36

 • ★★★★★★0

  Jeg kunne godt snige mig op på 6/6.

  You better shape up..........

  T. Nielsen11-04-19 14:41

 • ★★★★★0

  Så mangler vi bare review af Grease 2!?

  "...Reproduction..."

  Elwood11-04-19 17:22

 • 0

  Elskede den som barn. Jeg ser den stadigvæk til tider når den dukker op på tv og man bliver ramt af den nostalgiske følelse.

  Ja selv musikken er svært at få ud af hovedet igen. Og så kan jeg huske at jeg havde et lille crush på Olivia Newton-John i det der sort outfit hun optræder i til sidst.

  5/6

  the-new-meister12-04-19 22:12

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen