Brugeranmeldelse: Mission: Impossible - Ghost Protocol (2011)

Tom Cruise er en af de sidste rigtige filmstjerner i en gammeldags forstand.

Jeg tog et længe ventet gensyn med denne herlige action- og agentfilm, og jeg må konstatere, at jeg ganske enkelt føler mig så helt forrygende godt underholdt, at jeg dårligt kunne ønske mig mere.

Bevares, det er ikke stor filosoferende filmkunst, så den større tyngde er der måske ikke i det. Men trods alle de fjollede ideer, eventuelle plothuller eller andre mangler finder jeg tonen så gennemført og overskudsagtig elegant og legesyg, at jeg bringes tilbage til en tid i barndommen, hvor James Bond-film stadig var magiske, hvor de franske komedier om superskurken Fantômas bragte større glæde end det meste, der kunne ses i tv, og hvor tv-serier om spioner, tidsrejser, rumskibet Enterprise eller andet havde en tone, der var let, sjov og opfindsom, men stadig bevarede en kant af alvor, der gjorde det lidt spændende.

Tom Cruise er for vild i hovedrollen. Han er en af de sidste rigtige filmstjerner i en gammeldags forstand, synes jeg, og han forsætter med at levere. At det fungerer så fremragende, som det gør, skyldes så også, at det er teknisk fantastisk lavet i en stil, som gør det troværdigt og tidløst. Det er en optimal cocktail af humor, neglebidende og velkoreograferet action, gode valg af skuespillere og fortællerglæde. Det er sådanne film og stunder med disse, som giver mig en glæde ved mediet, som det ikke er mange film, der kan ramme i dag.

Brugeranmeldelser udvælges blandt brugernes anmeldelser i forummet og redigeres ikke af Moovy.

Mission: Impossible - Ghost Protocol (2011)

Brugeranmeldelser udvælges blandt brugernes anmeldelser i forummet og redigeres ikke af Moovy.

Kommentarer

Mission: Impossible - Ghost Protocol (2011)

  • ★★★0

    4/6. Bedre første end anden gang. Synes ikke helt Brad Birds stil passer ind, men good fun er det. 

    Babo23-07-18 20:28

  • ★★★1

    Jeg var/er rigtig glad for den, så hopper med på 5'eren

    Bruce23-07-18 20:39

  • ★★★★0

    Jeg var/er rigtig glad for den, så hopper med på 5'eren

    Mig giver den vitterligt lidt vibes a la dem jeg oplevede i barndommen:) Det gør få film! Så jeg tilslutter mig de 5/6;)

    T. Nielsen23-07-18 20:46

  • ★★★0

    Edit - gik lige op for mig, at det var 4’eren og ikke 5’eren!

     Og i så fald er jeg helt enig! Fantastisk film! 5/6 herfra.

    David Lund23-07-18 21:15

  • 0

    En fremragende film, hvor ikke mindst alle scenerne på Burj Khalifa er eminent eksekveret, ikke mindst hans stunt udenpå højhuset. Skurken er måske ikke så karasmatisk, men det gør nu ikke så meget da det er selve opbygningen til slutningen der gør den så god. Og ikke mindst gode biroller..

    5eren er også rigtig god, men min favorit er nok alligevel denne.

    Whispering Horse23-07-18 21:01

  • ★★★0

    Favoritten skiftes lidt hos mig. Men tror det står mellem MI og MI-3. Jeg er spændt på, hvor jeg havner med 6’eren. Den eneste, som ikke holder, er desværre John Woo’s. Den er bare ikke ældet godt. 

    1) MI - 8/10

    2) MI-3 - 8/10

    3) MI-5 - 8/10

    4) MI-4 - 7/10

    5) MI-2 - 4/10

    Babo23-07-18 21:10

  • 0

    1eren er i hvert fald den der skiller sig mest ud da den, i hvert fald i første halvdel, mest af alt er en spion/thriller, hvor resten af serien mest er action. 2eren er ekstremt cheesy/klichéfyldt med en dårlig slutning. Starten er faktisk ganske fin, indtil kvinden dukker op.

    Whispering Horse23-07-18 21:28

  • ★★★★0

    MI1 - 9/10

    MI2 - 6/10

    MI3 - 9/10

    MI4 - 9/10

    MI5 - 9/10

    MI6 - ?/10

    T. Nielsen23-07-18 21:37

  • ★★0
    1. MI4
    2. MI
    3. MI3
    4. MI5
    5. MI2

    MOVIE100023-07-18 22:04

  • ★★★0

    MI1 - 5/10

    MI2 - 4/10

    MI3 - 8/10

    MI4 - 8/10

    MI5 - 6/10

    David Lund23-07-18 22:24

  • ★★★0

    Der er nok ikke udsigter til det og selvom jeg ser frem til 6’eren, som skulle være et brag actionmæssigt, håber jeg man vender lidt tilbage til de tangenter, som etteren spillede på. Suspense. Jeg synes den har det skarpeste plot i hele serien.

    Babo23-07-18 22:25

  • 1

    Ghost Protocol er en virkelig fed og underholdende film. Den er bare lidt forglemmelig efter scenerne i Dubai. Samt skurken er virkelig svag. Min rangering er:

    Rogue Nation          6/6

    MI                             5/6

    Ghost Protocol      4/6

    MI 3                         4/6

    MI 2                         1/6

    PatrickJane24-07-18 05:51

  • 0

    Hm.

    Har aldrig set en eneste MI film fordi jeg ikke er den store fan af Tom Cruise. Det ser ud til at det er en fejltagelse. 

    Kalle Ferm24-07-18 10:02

  • ★★★★0

    2 og 3 er jeg ikke specielt glad for, men resten er nu ret underholdende. Det lader også til, at de anmeldere som har set den nye, er ret meget oppe at køre. Nogle kalder den endda en af de bedste actionfilm nogensinde.

    Bruno24-07-18 10:05

  • ★★★1

    Super anmeldelse, Thomas. :) 

    Jeg er helt enig i din beskrivelse af filmen og deler din begejstring for den gode gammeldags filmmagi, som "Mission Impossible" serien er blevet garant for. Scenen i Dubai med højhuset er bare fuldstændig forrygende godt lavet og prikken over i'et i en rigtig fed film.

    Sammenlignet med hele serien kan jeg dog bedst lide 1'eren og 5'eren, da jeg synes historien her lige er en tand mere skarpt fortalt. 

    • Mission Impossible - 9/10
    • Mission Impossible - Rogue Nation - 9/10
    • Mission Impossible - Ghost Protocol - 8/10 
    • Mission Impossible III - 7/10 
    • Mission Impossible II - 5/10 

    NightHawk24-07-18 12:56

  • 1

    Der er nok ikke udsigter til det og selvom jeg ser frem til 6’eren, som skulle være et brag actionmæssigt, håber jeg man vender lidt tilbage til de tangenter, som etteren spillede på. Suspense. Jeg synes den har det skarpeste plot i hele serien.

    Det er forfærdeligt at skulle sige det ... men jeg er helt enig med dig i dette. :-)

    BN den nysgerrige24-07-18 13:47

  • ★★★★1

    Super anmeldelse, Thomas. :) 

    Jeg er helt enig i din beskrivelse af filmen og deler din begejstring for den gode gammeldags filmmagi, som "Mission Impossible" serien er blevet garant for. Scenen i Dubai med højhuset er bare fuldstændig forrygende godt lavet og prikken over i'et i en rigtig fed film.

    Sammenlignet med hele serien kan jeg dog bedst lide 1'eren og 5'eren, da jeg synes historien her lige er en tand mere skarpt fortalt. 

    • Mission Impossible - 9/10
    • Mission Impossible - Rogue Nation - 9/10
    • Mission Impossible - Ghost Protocol - 8/10 
    • Mission Impossible III - 7/10 
    • Mission Impossible II - 5/10 

    Tak Nighthawk. Jeg ville have svært ved at vælge. Men lige pt er det nok 4 og 5 der er mine favoritter. Med undtagelse af del 2, synes jeg resten har et niveau tæt på hinanden, men selvsagt af forskellige årsager. Mht del 2, elskede jeg den da den kom i biografen og mener jeg ratede den 10/10. Siden har hvert gensyn (og eftertanke) stillet den dårligere og dårligere. 

    Jeg synes selv at den bedste og mest begavede historie finder man i den første. Den har især i første halvdel noget lækkert Palma’sk over sig så at sige. Jeg er dog nok en tand mere underholdt af netop 4 og 5. Men hvilken jeg foretrækker kommer næsten an på dagen. 

    T. Nielsen24-07-18 20:55

  • ★★★1

    2 og 3 er jeg ikke specielt glad for, men resten er nu ret underholdende. Det lader også til, at de anmeldere som har set den nye, er ret meget oppe at køre. Nogle kalder den endda en af de bedste actionfilm nogensinde.

    Min ven i London er hvertfald også hel oppe og køre over den og siger finalen er noget af det vildeste hun har set i lang tid, så jeg har også ret store forventninger.

    Elwood24-07-18 21:54

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen