Brugeranmeldelse: The Martian (2015)

Som så ofte før med Scotts film er det teknisk upåklageligt og dermed imponerende at se på.

"Robinson Crusoe på Mars" kunne man næsten kalde instruktør Ridlet Scotts fine jordnære iscenesættelse af en historie, som vel er at betegne som endnu en robinsonade.

I hovedrollen møder en velspillende Matt Damon godt nok hverken Mars' beboere, sorte kannibaler eller andet, han bliver venner med i sin tid efterladt på en øde planet. Men ellers får vi dog selv Crusoes Friday i form af det kamera, Damon taler til, når han optager sig selv og samtidig indirekte oplyser publikum om tingenes tilstand.

Det fungerer egentlig fint nok som et fortællermæssigt træk for, at vi ikke sidder tilbage og ikke fatter, hvad det går ud på, selvom faren ofte er, at det kan blive overforklarende i en film, som ret skematisk går fra A til B osv. Vi ved, hvad der kommer, næsten også hvornår og hvordan. Men det er både sjovt, indimellem spændende (nok) og så herligt overskudsagtigt og menneskeligt varmt fortalt, at man næsten kan tilgive samtlige klichéer, der serveres, og de mange trivielle karakterer hos diverse biroller, som minder om genbrug fra mange andre film.

Som så ofte før med Scotts film er det teknisk upåklageligt og dermed imponerende at se på – uden at forsøge at lave visuelt sci-fi-effekt overkill. Men det er nu heller ikke en effektdrevent film.

Brugeranmeldelser udvælges blandt brugernes anmeldelser i forummet og redigeres ikke af Moovy.

The Martian (2015)

Brugeranmeldelser udvælges blandt brugernes anmeldelser i forummet og redigeres ikke af Moovy.