Brugeranmeldelse: True Detective - sæson 2 (2015)

Historien tåger rundt uden nogensinde helt at vide, hvor den vil hen.

Det er ikke nødvendigvis umuligt at leve op til det mesterlige, vi fik i første sæson af "True Detective", men det er ingen skam ikke at gøre det. Personligt havde jeg heller ikke de største forventninger til anden sæson, der måske tematisk har lidt af den grundlæggende tanke, der skal danne en subtil baggrund for dramaet, men ellers intet har med den afsluttende fortælling fra forrige sæson at gøre.

I bund og grund er der vel derfor ingen anledning til at sammenligne. Ikke desto mindre blev jeg skuffet. Udover at jeg synes, historien tåger rundt uden nogensinde helt at vide, hvor den vil hen, så forekommer dialogerne ofte voldsomt forcerede, som nu skal vores karakterer lige sige noget klogt. Dette giver ofte den modsatte effekt.

Tillige har karaktererne hver især personlige problemer nok til, at man kunne koge utallige tv-serien på disse. Det bliver ganske enkelt for meget og giver dermed for lidt.

Valget af skuespillere fungerer så heller ikke i større perioder, selvom det umiddelbart ligner fine valg. Så alt i alt en middelmådig oplevelse, der kun i glimt fænger og er spændende: Som oftest når der er gang i den med action, vold og mord.

Brugeranmeldelser udvælges blandt brugernes anmeldelser i forummet og redigeres ikke af Moovy.

True Detective - sæson 2 (2015)

Brugeranmeldelser udvælges blandt brugernes anmeldelser i forummet og redigeres ikke af Moovy.

Kommentarer

True Detective - sæson 2 (2015)

  • ★★★3

    Jeg er meget enig med Thomas. Der er bestemt gode momenter, og jeg kan godt lide den James Ellroy-følelse, der er over serien - nogle af delene er meget meget tæt på Ellroy-romanen "The Big Nowhere". Men serien vil for meget, og det bliver for spredt fægtning uden egentlig substans.

    Benway21-08-18 14:42

  • ★★★★1

    Jeg er meget enig med Thomas. Der er bestemt gode momenter, og jeg kan godt lide den James Ellroy-følelse, der er over serien - nogle af delene er meget meget tæt på Ellroy-romanen "The Big Nowhere". Men serien vil for meget, og det bliver for spredt fægtning uden egentlig substans.

    Jeg er meget enig med Benway:) 

    T. Nielsen21-08-18 14:52

  • ★★★1

    Jeg er meget enig med Benway:) 

    Chok. :)

    Benway21-08-18 14:53

  • ★★★★0

    Chok. :)

    Haha:)

    T. Nielsen21-08-18 14:58

  • ★★★0

    Har ikke set den, kommer ikke til det.

    Bruce21-08-18 15:21

  • ★★★★0

    Når den tilsyneladende ikke har andet til fælles med sæson 1 end navnet, så er der heller ikke det store som tiltrækker mig ovenpå de mange flade anmeldelser. Næste seriesæson jeg investerer tid i bliver Better Call Saul. 

    Riqon21-08-18 20:06

  • ★★★1

    Jeg er ikke enig i anmeldelsen og havde en helt anden oplevelse af sæson 2. :)

    Jeg synes sæson 2 var befriende anderledes end sæson 1 og ser den som et ganske vellykket, dog ikke fejlfrit, miks af "Chinatown", "The Maltese Falcon" og "Twin Peaks". Særligt sidstnævnte skinner en del igennem angående den visuelle identitet og hele drøm/mareridt plottet, hvor sangerinden Lera Lynn fungerer som en form for stemningsskabende tour guide på de ydre og indre linjer hos karakterne, i øvrigt på nogenlunde samme måde som David Lynch brugte Julee Cruises sange på i "Twin Peaks".

    I perioder af sæson 2 var det nok lidt for meget weltschmerz med weltschmerz på, men overordnet set var jeg ret vild med og fascineret af den melankolske stemning og karakterenes gøren og laden. Skuespillet var også rigtig godt, hvor især Vince Vaugnh overraskede med en glimrende præstation som den fortabte gangsterboss. Og så var der jo også lige et helt igennem fremragende eksekveret shootout, hvor jeg næsten glemte at trække vejret undervejs. 

    Og så vil jeg tilføje, at jeg synes sæson 2 var perfekt castet mht. de fire hovedroller og at alle fire karakterer fik god plads til, at man kom godt ned i detaljerne angående deres respektive problemer og traumer, som også blev snøret fint sammen i den store finale.

    Mht. at kritisere sæson 2 for manglende originalitet, ja så kunne man i princippet gøre det præcis samme med sæson 1. Hverken historien i sig selv eller måden den blev fortalt på via flashbacks, var ikke ligefrem specielt nytænkende.

    Det der til gengæld primært gjorde, at det var en sæson man vil huske i lang tid fremover var, som jeg oplevede det, fordi det lykkedes folkene bag at skabe en hel særlig knugende og ubehagelige stemning via sin top-professionelle billedside og redigering, samt det at de to hovedroller Mathhew McConaughey og Woody Harrelson havde en helt igennem fremragende kemi sammen, som i fælledskab løftede den ordinære historie op på et mesterligt plan.

    Det samme synes jeg faktisk også gør sig gældende i sæson 2, som jeg derfor betragter som værende på næsten samme niveau som sæson 1. 

    NightHawk21-08-18 22:58

  • ★★★1

    Jeg var sådan set positivt overrasket over sæson 2. Der var gode øjeblikke undervejs, men samlet har den for mig ikke den samme kvalitet som sæson 1. Slet ikke. Men den lever lidt sit eget liv og på de betingelser fandt jeg den rimelig underholdende. 

    Babo21-08-18 23:02

  • 1

    Jeg er fuldstændig enig med NightHawk. Synes slet ikke sæson 2 fortjener den kritik den får. Tror desværre den står meget i skyggen af sæson 1, som er en fuldstændig perfekt sæson. Det er Sæson 2 ikke, men den er dælme stadig god og langt over så meget andet TV.

    Så ja, set i kontrast af sæson 1, så er det forståeligt at den taber ansigt. Ser man dem derimod som to individuelle historier, som tilfældigvis har samme navn, så mener jeg sæson 2 har rigtig meget at byde på :)

    Nagash22-08-18 16:59

  • ★★★0

    Jeg synes ikke den ligefrem er over ‘så meget andet’ tv. Kvaliteten har jo aldrig været bedre, næsten uanset hvad man kaster sig over. 

    Babo22-08-18 17:17

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen