Moovy Exclusive: CPH:DOX-foromtale: "Skål"

Færøsk dokumentarfilm sætter fokus på ungdommen i nordatlantens yderområder.

Det er ikke altid nemt at være ung, når personligheden skal dannes og blive til sit eget individ. Især hvis man ikke føler sig hjemme i et samfund, der forventer, at forældrenes fodspor følges. Det er emner som disse, som Cecilie Debell og Maria Tórgarð undersøger i dokumentaren "Skål", der er første færøske bidrag i CPH:DOXs program.

De to instruktører har fulgt den 21-årige Dania, der er vokset op i Færøernes bibelbælte og synger i et kristent band. Hun flytter til Torshavn, hvor hun bliver kærester med rapperen og poeten Sølvdreng, der skriver digte og tekster om de mørke sider af mennesker og livsoplevelsen. Dette inspirerer Dania til at skrive en digtsamling vedrørende sine egne følelser, men gør også, at hun reflekterer over sit eget liv og sin plads i det færøske samfund.

Læs også: CPH:DOX-foromtale: "Soldaten"

"Skål" er en refleksion over ens egen plads i verden og erkendelsen af, at livet har sine dystre sider – hvordan religion synes både bekræftende og begrænsende, krydret med overvejelser om livet. Det er tunge emner, Debell og Tórgarð tackler, der giver et ærligt indblik i et ungt sind, som stadig søger at finde sin plads i verden. Med hiphop, Jesus og digte om livet byder de to instruktører på en dannelsesrejse til Færøerne.

"Skål" får onlinepremiere på CPH:DOX under DOX:Online-portalen i dag klokken 16.30 og kan streames til og med 5. maj.

På verdenspremieredagen inviterer CPH:DOX til en livesamtale med den unge forfatter Dania, der også er hovedperson i filmen. Mød også Danias veninde Marjun og hendes kæreste Trygvi samt de to instruktører Cecilie Debell og Maria Tórgarð. Moderator er journalist Anna Poulsen fra Kringvarp Føroya. Læs mere om arrangementet her, og se med live og gratis på Facebook.