Bill Maher langer ud efter Stan Lee, tegneserier og tegneseriefilmatiseringer

Maher har bestemt ikke de højeste tanker om tegneserier og de film, de inspirerer...

Den amerikanske stand-up-komiker, tv-vært og politiske kommentator Bill Maher kom for nylig i vælten, da han efter Stan Lees død var ude og kommentere, at tegneserielegendens betydning var til at overse.

"Dyb, dyb sorg over en mand, der inspirerede millioner til, jeg ved det ikke, se en film, går jeg ud fra," skrev Maher blandt andet. Han mente også, at tegneserier er for børn, og at voksne, der læser dem, bruger deres intelligens på "stupid stuff".

Man skulle måske tro, at de mange og ikke overraskende negative reaktiver ville få ham til at moderere sine ord, men i et interview med Larry King slår han nu fast, at han bestemt ikke har de højeste tanker om tegneserier og de film, de inspirerer:

"En kultur, der mener, at tegneserier og tegneseriefilm er lig med dybsindige tanker om den menneskelige tilstand, er en dum fucking kultur. Jeg tror ikke, det er at gå for vidt at mene, at Donald Trump kun kunne blive valgt i et land, der mener, at tegneserier er vigtige."

Bill Maher sagde dog også, at hans første kommentarer ikke var rettet direkte mod Stan Lee (selvom det er svært at se), men om tegneserier i dag.

Kommentarer

Bill Maher langer ud efter Stan Lee, tegneserier og tegneseriefilmatiseringer

 • ★★★★★1

  For at være høflig, så vil jeg ikke skrive her, at Maher er et fjols. :) 

  Lars!25-11-18 23:18

 • ★★★★0

  Jeg synes ellers, at Bill Maher plejer at have en pointe i sine rants om dette og hint, men her lader det till, at manden har tabt småkagerne fuldstændig. Ud over det usmagelige i at håne en legende så kort tid efter hans død, er Bill Mahers kritik af os fans ramt helt ved siden af. Der ud over har han åbenlyst ikke sat sig ind i hvorfor, at Stan Lee er så elsket som han er, eller hvad tegneserie eller film-mediet kan bruges til angående det at skildre historier om superhelte. Bill Maher skærer i stedet alt over en kam som værende let og poppet underholdning rettet mod børn, hvilket alle der kender bare en lille smule til genren jo ved på ingen måde er tilfældet.

  Der ud over har superhelte-tegneserierne stort set lige siden Stan Lee og Jack Kirby startede deres samarbejde og fik sat Marvel på landkortet været fascinerende for både børn og voksne fordi, at der bag det kulørte ydre og de spektakulære kampe ofte gemte sig voksenrelaterede temaer og problemstillinger som efterhånden, at man blev ældre og ældre også blev mere synlige og dermed gav de selv samme historier en ekstra tyngde ud over, at de også blev langtidsholdbare.

  Ofte omhandlede tegneserierne både dengang og nu også alvorlige emner som racisme og fremmedgørelse, minoriteters kampe for at blive respekteret, ligestilling mellem mænd og kvinder, kritik af magthaverne, alkohol og stofmisbrug, AIDS relaterede historier osv., osv. Alle disse ting har derfor gjort, at man ud over kulørt ramasjang også har fået stof til eftertanke og er samtidig - ud over Stan Lee's evige optimisme og eventyrlystne fortælleglæde, samt evne til at skabe mennesker bag masken vi alle kan relatere til - blot nogle af årsagerne til hvorfor, at han har haft så stor betydning for så mange mennesker. 

  Dette skyder derfor meget hurtigt Bill Mahers arrogante og uvidende argumentation i stykker og får ham blot til at fremstå som en temmelig stor klaphat, som her famler i blinde for at sammenkoble sin provokation til en punchline, der ikke eksisterer. Desuden undre jeg mig over disse to udsagn om hans barndom, som er komplet modstridene men også en klar indikator om, at man aldrig bør udtale sig om en person eller et emne, hvis man ikke har bare en lille smule forstand på, hvad man snakker om.

  D. 17/11 skriver Bill Maher følgende på sin blog:

  "Now, I have nothing against comic books – I read them now and then when I was a kid and I was all out of Hardy Boys. But the assumption everyone had back then, both the adults and the kids, was that comics were for kids, and when you grew up you moved on to big-boy books without the pictures."

  www.real-time-with-bill-maher-blog.com/index/2018/11/16/adulting

  D. 21/11 siger Bill Maher så følgende, da han er hæst hos Larry King:

  “I am agnostic on Stan Lee. I don’t read comic books. I didn’t even read them when I was a child. What I was saying is, a culture that thinks that comic books and comic book movies are profound meditations on the human condition is a dumb fucking culture.

  “And for people to get mad at that just proves my point.”

  www.youtube.com/watch

  Altså bortset fra at pointen ikke giver nogen mening ud over, at Bill Maher heller ikke kan huske om han har læst tegneserier med superhelte som barn elle ej. :P

  NightHawk25-11-18 23:37

 • ★★★1

  Maher har mange fine pointer i mange af sine ting, men indimellem skyder han helt ved siden af. Uden at have set den her, går jeg ud fra at det ligger lidt i tråd med hans kritik af Mars-missionerne, hvor han hidser sig op over at folk "kigger på andre planeter i stedet for at redde vores egne". 
  Han lider lidt af ikke at kunne se udover sin egen Hollywood-næse engang imellem.

  gi-jones26-11-18 10:47

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen