Birthe Neumann spiller Karen Blixen i ny Bille August-film

Optagelserne til "Pagten" går i gang i denne uge.

SF Studios har i dag udsendt en pressemeddelelse, som annoncerer, at Neumann skal spille en af danmarkshistoriens allerstørste forfattere, Karen Blixen, i Bille Augusts kommende autentiske drama: "Pagten".

Som pressemeddelelsen også fastslår, så fokuserer det psykologiske drama på det intense venskab mellem den verdensberømte forfatter Karen Blixen og den unge lovende digter Thorkild Bjørnvig. Bjørnvig bliver spillet af Simon Bennebjerg ("Den skyldige").

Magtsyg, intrigant og jaloux

Filmens producer, Jesper Morthorst, udtaler: "Vi er ekstremt stolte af at præsentere Birthe Neumann i rollen som Blixen – en stærk, sammensat og dybt fascinerende kvinde. Publikum vil få indblik i sider af Karen Blixen, som kun få kendte. Vi kommer til at opleve Birthe Neumann i et stærkt kvindeportræt – en på én gang generøs og kærlig kvinde, men også magtsyg, intrigant og jaloux. En kvinde, der placerede Thorkild Bjørnvig i et intenst drama mellem hende selv, hans hustru Grete og elskerinde Benedicte."

Asta August spiller Benedicte, mens Nanna Voss har fået rollen som Grete.

Christian Torpes manuskript tager afsæt i Bjørnvigs berømte bog af samme navn, der beretter om hans og Blixens særlige og turbulente forhold op gennem 50'erne. August og Torpe har tidligere samarbejdet på "Stille hjerte".

"Pagten" starter optagelser på Fyn på onsdag den 10. juni og forventes at få premiere i starten af 2021.

Kommentarer

Birthe Neumann spiller Karen Blixen i ny Bille August-film

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen