"Det gør mig ydmyg" – Harrison Ford reagerer på, at ny slangeart navngives efter ham

Vi havde ellers forventet en reaktion à la "en slange? Hvorfor skulle det absolut være en slange?"

Slanger er som bekendt Indiana Jones' største frygt. Den eventyrlystne arkæolog, som seneste optrådte i sommerens "Indiana Jones and the Dial of Destiny", blev spillet af Harrison Ford i fem film, hvor Jones ofte tørnede sammen med de langstrakte krybdyr.

Alligevel har en gruppe forskere valgt at være lidt skælmske ved at navngive en nyopdaget slangerace efter Ford. Slangen blev opdaget i en peruansk svamp forrige sommer, og den bærer nu navnet Tachymenoides harrisonfordi.

Men selvom Indiana Jones hader slanger, så er Harrison Ford tydeligvis begejstret og beæret over forskernes navngivning. Og det er i øvrigt tredje gang, det sker – også en myre (Pheidole harrisonfordi) og en edderkop (alponia harrisonfordi) er blevet navngivet efter Ford.

Læs også: "Indiana Jones 5"-stjerne forsvarer filmens kontroversielle slutning

I en skriftlig udtalelse til Entertainment Weekly fastslår Ford:

"De her forskere bliver ved med at navngive dyr efter mig, men det er altid dem, der skræmmer børn! Jeg forstår det ikke. Jeg bruger ellers min fritid på at sy, og jeg synger for mine planter, så de ikke bliver bange i nattens mørke.

"Men spøg til side, så gør denne opdagelse mig ydmyg. Vi bliver mindet om, at der stadig er meget, vi kan lære om vores vilde verden – og at vi mennesker bare er én lille del af en ufatteligt stor biosfære. På denne planet hænger alle vores skæbner sammen. Og netop nu er én million arter ved at blive udryddet. Vi skal hele det sammenbrudte forhold mellem os og naturen, og vi skal beskytte de steder, der bærer liv."

Og selvom forskerne sikkert har fundet det sjovt og en kende ironisk at navngive en slange efter Ford, så skyldes æren også, at Ford er kendt for sin passion for naturfredning, der også skinner igennem i hans udtalelser.

Tachymenoides harrisonfordi kan ses herunder:

Kommentarer

"Det gør mig ydmyg" – Harrison Ford reagerer på, at ny slangeart navngives efter ham

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen