Dokumentarserie om George Lucas og ILM på vej

"Star Wars"-skaberens imponerende livsværk bliver omdrejningspunktet i Lucasfilm-veteranen Lawrence Kasdans kommende miniserie.

Lawrence Kasdan er kendt som manden, der blandt andet har leveret manuskripterne til legendariske Lucasfilm-produktioner som "The Empire Strikes Back", "Raiders of the Lost Ark" og "Return of the Jedi". 

Nu står den garvede filmmager bag en kommende dokumentarserie om Lucasfilm-stifteren himself: George Lucas.

Det afslørede Kasdans ven og kollega, komponisten James Newton Howard, for nylig i podcasten "Score: The Podcast". Her kom det også kom frem, at Howard leverer underlægningsmusikken til Lucas-dokumentaren.

Se også: Zack Snyder arbejdede på en "Star Wars"-film, før Disney købte Lucasfilm

Miniserien i seks dele fortæller angiveligt den fascinerende historie om Lucas' sagnomspundne special effects-firma Industrial Light and Magic, som blev stiftet i 1975 – to år før Lucas' originale og visuelt overdådige "Star Wars"-film blæste alverdens biografgængere omkuld.

Efter rumsagaens kolossale succes blev ILM et brandvarmt og eftertragtet navn, og firmaet blev i de følgende år hyret til at skabe spektakulære special effects på et hav af store Hollywoodfilm uden for Lucasfilm – såsom "Tilbage til fremtiden"- og "Terminator"-filmene.

I 2012 solgte George Lucas Lucasfilm og ILM til Disney-koncernen, der fortsat spytter "Star Wars"-film og -serier en masse ud til studiets hungrende sci-fi-fans.

Den kommende serie har endnu ikke fået en premieredato, og det vides ej heller, om George Lucas selv kommer til at medvirke i dokumentaren, som formentlig – og meget passende – på et tidspunkt finder vej til Disney+.

Kommentarer

Dokumentarserie om George Lucas og ILM på vej

  • 0

    Uhh, det kunne blive rigtig spændende. ILM har godt nok leveret mange fede effekter gennem tiden, både praktiske og CGI.

    Nagash16-09-21 20:54

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen