"Flaskepost fra P" sætter danmarksrekord med 200.000 billetter i premiereweekenden

Thrilleren "Flaskepost fra P" er kommet historisk flot fra start i de danske biografer, hvor filmen i premiereweekenden har solgt hele 207.669 billetter inkl. snigpremierebilletter. Det er første gang, en dansk film runder de 200.000 billetter i premiereweekenden inkl. snigpremierebilletter.

Torsdag-søndag solgte filmen 154.342 billetter, hvilket er 22.000 billetter flere end "Fasandræberne" og 33.000 flere end "Kvinden i buret". Det er den bedste premiereweekend for en dansk film al den tid, hvor premiereweekenden har varet fra torsdag til søndag (før 2010 gik premiereweekenden fra fredag til søndag).

Producer Louise Vesth udtaler i en pressemelddelelse: "Det er helt vildt. Vi er lykkelige. Vi har gjort os umage med at udvikle universet og lave film som både underholder og imponerer. Jeg er stolt over, at vi i dansk film har kunnet opbygge en højkvalitetsfilmserie med de bedste skuespillere og filmfolk, vi har. Vi skal glæde os over, at danskerne i den grad har taget både film og bøger til sig. Jeg er taknemmelig for at bo i et land, hvor vi har en stolt filmtradition, og hvor danskerne ser danske film."

Det var ikke kun i biograferne, at Afdeling Q-universet sejrede i weekenden. Også hjemme i stuerne var Carl Mørck og co. særdeles populære. I går aftes var der tv-premiere på "Fasandræberne" på TV 2, og den blev set af hele 1,030 mio. seere, hvilket gør den til den mest sete film på dansk tv i over fem år.

Kommentarer

"Flaskepost fra P" sætter danmarksrekord med 200.000 billetter i premiereweekenden

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen