Flere i Irland har brokket sig over skildringen af irere i "The Banshees of Inisherin"

Ganske vist er Oscar-favoritten filmet i Irland, lavet af irere og fremført af irske skuespillere, men derfor er det ikke alle i Irland, der er lige glade for resultatet.

Her på Moovy gav vi for nylig topkarakter til det irske komediedrama "The Banshees of Inisherin", som også blev nomineret til hele 9 Oscars tilbage i januar, og som p.t. befinder sig blandt storfavoritterne i Bedste film-kategorien.

Filmen handler om to irske venner, spillet af Colin Farrell og Brendan Gleeson, som bor på en afsides, irsk ø under landets borgerkrig i 1920'erne. Da den ene af mændene pludseligt vælger at afbryde venskabet, kickstartes en konflikt, som hurtigt opsluger alle i øens lille lokalsamfund.

Men selvom filmen bugner af irske talenter foran og bag kameraet – samt smukke billeder af nationens natur og iørefaldende brug af landets folkemusik – så har det irske medieråd, IFCO, modtaget adskillige klager over filmen.

Det fastslår en rapport i den irske avis Irish Examiner.

Læs også: Den franske regering langer ud efter Marvels "Black Panther: Wakanda Forever"

Det er nærmere bestemt filmens skildring af irere, som flere af landets egne borgere føler er "ekstremt stødende". Der er da også flere lettere bøvede borgere på filmens fiktive ø, Inisherin, som primært taler andre efter munden og svælger Guinness.

Og selvom filmen også bugner af stærke, komplekse karakterer såsom Farrells søster, så føler flere irere, at filmen portrætterer landets folk som decideret "debilt".

IFCO's chef, George Sinclair, har forsøgt at imødegå kritikernes brok ved at fremhæve, at "The Banshees of Inisherin" naturligvis er en fiktiv fortælling om fiktive karakterer.

Kommentarer

Flere i Irland har brokket sig over skildringen af irere i "The Banshees of Inisherin"

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen