HBO-film vil fortælle den kuriøse tilblivelse af "The Godfather"

Francis Ford Coppolas "The Godfather" fra 1972 står den dag i dag stadig som et af de mest formfuldendte værker, filmkunsten har givet os – men det var ikke uden blod, sved og tårer.

De mange fantastiske myter og anekdoter bag om filmatiseringen af Mario Puzis roman er omdrejningspunktet i HBO's kommende komedie med titlen "Francis and the Godfather".

Filmens centrale konflikt bliver Francis Ford Coppolas kunstneriske frisind over for den flamboyante superproducer Robert Evans i dét, der langt hen i processen lignede en gedigent fiasko, men som endte med at blive starten på den måske mest hædrede filmfranchise i historien.

Et indblik i Hollywoods rock'n'roll-dage

"Francis and the Godfather" er en videreudvikling af et manuskript af Andrew Farotte, som i 2015 var på den ansete Black List over de bedste ikke-filmatiserede manusser. Det er værd at nævne, at Peter Bart, som styrede Paramount Pictures sammen med Evans i de glorværdige New Hollywood-dage, er konsulent på filmen.

Det betyder, at man nok godt kan forvente en visualisering af nogle af historierne fra Peter Biskinds berømte sladder-biografi "Easy Riders, Raging Bulls", hvor det bl.a. nævnes, at Robert Evans bemærkning til Coppola efter at have set det første cut af "The Godfather" var med ordene: "Din film stinker. Du skød en genial film. Hvor er den? I køkkenet med din spaghetti?"

Et andet kapitel i historien om "The Godfather" er Coppolas kamp for at få lov til at bruge de skuespillere, der i høj grad var med til at sikre filmens status som milepæl. På samme vis skal det blive spændende at følge med i valget af skuespillere til "Francis and the Godfather", hvor det nok ikke er til at komme uden om Brando, Pacino og selvfølgelig Coppola selv.

Kommentarer

HBO-film vil fortælle den kuriøse tilblivelse af "The Godfather"

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen