Instruktøren Nicolas Roeg er død

Hans film kredsede ofte om emner som sex, død og nervesammenbrud.

Den britiske instruktør Nicolas Roeg er død, 90 år. Roeg er nok bedst kendt for at have stået bag en af de måske mest uhyggelige film nogensinde, "Don't Look Now" – eller "Rødt chok", som den hed på dansk.

Filmen fra 1973 har Donald Sutherland og Julie Christie i hovedrollerne som et ægtepar, der forsøger at få kontakt med deres druknede datter under et ophold i Venedig.

Instruktøren, som blev kendt for sin særlige visuelle stil, stod også bag film som "Walkabout", "The Man who Fell to Earth" med David Bowie, "Performance" med Mick Jagger og "Heksene" med Anjelica Huston, baseret på en bog af Roald Dahl.

Hans film kredsede ofte om emner som sex, død og nervesammenbrud. Af samme grund var de sjældent store kassesucceser, men de havde ofte kritikerne på deres side.

Nicolas Roeg efterlader sig sin hustru og seks børn.

Kommentarer

Instruktøren Nicolas Roeg er død

 • ★★★1

  Hvil i fred.

  "Don't Look Now" er stadig en af de mest uhyggelige film, jeg nogensinde har set. Det tog mig nærmest dage at ryste af den af mig, da jeg så den første gang. Den er så fantastisk sat sammen.

  Jeg har også et svagt punkt for "The Man who Fell to Earth" - ikke mindst fordi det var i forbindelse med den film, at David Bowie i en paranoid kokain-tilstand lavede "Station to Station" - som er det bedste album nogensinde, hvis man spørger mig. :)

  Benway24-11-18 19:05

 • ★★0

  Jeg elsker Don't Look Now, og jeg kan huske, at jeg også var ret glad for The Passenger, da den fik repremiere for nogle år siden. 

  StudioCanal annoncerede i øvrigt for få dage siden (før det kom frem, at Roeg var død), at de arbejder på en ny 4K-restaurering af Don't Look Now. 

  thomsen26-11-18 12:15

 • ★★★0

  Jeg har endnu ikke fået set The Man Who Fell to Earth - det må jeg snart få gjort :)

  Walkabout er for i øvrigt også en fantastisk film.

  Guldager26-11-18 12:30

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen