James Cameron: Derfor måtte Jack dø i "Titanic"

Instruktøren er træt af den endeløse diskussion om Jacks død.

Selvom der er gået 20 år, har fans stadigvæk svært ved at tilgive James Cameron for, at han lod Leonardo DiCaprios karakter, Jack, dø i slutningen af "Titanic". Mange føler, at hans død var unødvendig, da der var rigelig plads til ham på den flydende dør, der reddede Kate Winslets Rose.

Nu – på 20-års jubilæet for filmen – kommer James Cameron med den endelige forklaring på, hvorfor Jack skulle dø, og den har mere med kunst at gøre end med fysik og massefylde.

"Hvis han havde overlevet, ville filmens slutning være meningsløs. Filmen handler om død og adskillelse; han var nødt til at dø", udtaler Cameron i et interview, og fortsætter: "Svaret er meget simpelt, fordi det stod på side 147 i manuskriptet, at Jack dør. Meget simpelt... Det var åbenlyst et kunstnerisk valg, døren var lige stor nok til hende og ikke til ham... jeg synes virkelig, det er lidt fjollet, at vi diskuterer dette 20 år senere. Men det beviser, at filmen var i stand til at gøre Jack så sympatisk for publikum, at det gjorde ondt at se ham dø."

Selv hvis Jack Dawson var klatret op på den dør, var hans overlevelse på ingen måde sikret. Han kunne være omkommet i vandet, eller på grund af en tragisk uforudset ulykke. Ligegyldig hvordan de ændrede filmen eller skrev manuskriptet om, var James Cameron altid sikker på én ting. Jack ville ikke nå til slutningen sammen med Rose.

"Ligegyldig om det var dét, eller en skorsten faldt ned over ham, så skulle han dø. Det hedder kunst, tingene sker af kunstneriske årsager, ikke baseret på fysikken," siger Cameron.

Cameron håber, at der nu bliver ro om dette emne, men når man tager al opmærksomheden om filmens jubilæum i betragtning, er det vist ikke sikkert.

Kommentarer

James Cameron: Derfor måtte Jack dø i "Titanic"

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen