"Napoleon Dynamite 2" er på tegnebrættet

Komedien "Napoleon Dynamite" er blevet lidt af en kultfilm siden premieren i 2004.

"Napoleon Dynamite" blev produceret for sølle 400,000 dollars, men indtjente knap 45 mio. dollars alene i USA's biografer – altså godt 100 gange mere, end filmen havde kostet at skrue sammen.

I filmen spiller Jon Heder (som blot blev betalt 1,000 dollars for sin indsats foran kameraet) den noget akavede gymnasieelev Napoleon, som bor sammen med sin 32-årige bror, Kip, og deres bedstemor. Napoleon bliver venner med skolens nye elev, mexicanske Pedro, som drømmer om at blive elevrådsformand. Napoleon sætter sig for at hjælpe sin nye ven og begynder samtidigt at tro mere og mere på sig selv.

Filmen blev efterfulgt af en kortlivet tegnefilmsserie i 2012, men der har længe floreret rygter om en filmfortsættelse.

Læs også: Seth Rogen: "Superbad 2" kommer aldrig til at ske

Og i et nyt videointerview med Heder, afslører han, at han ofte har drøftet en potentiel toer med den første films manuskriptforfatter og instruktør, Jared Hess:

"Jeg er klar på at vende tilbage, hvis Jared sagde: 'Hey, lad os komme i gang og se, om vi kan genskabe magien.' Vi har overvejet det. Vi leger hele tiden med tanken. Jeg har diskuteret det lidt med Jared, og filmen er hans baby, så jeg har bare sagt: 'Du trykker bare på aftrækkeren.'"

"Napoleon Dynamite 2" ligger altså i støbeskeen, men spørgsmålet er, om den ender med at tage form. Hvis 2'eren får grønt lys, håber Heder, at den bliver mere dyster end den første film:

"Jeg synes, at Napoleons fremtid bør være mere rå og vovet. Men uanset, hvad Jared finder på, bliver det sjovt at lave, fordi han har ingen interesse i at lave en typisk 'alle ligner sig selv op opfører sig på samme måde som sidst'-fortsættelse."

Det komplette videointerview med Heder og flere af hans "Napoleon Dynamite"-kollegaer kan ses herunder:

Kommentarer

"Napoleon Dynamite 2" er på tegnebrættet

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen