Kevin Smith arbejder på "Jay and Silent Bob 3"

Smith gav os "Jay and Silent Bob Strike Back" og "Jay and Silent Bob Reboot" i hhv. 2001 og 2019 – nu vil han afrunde trilogien.

Kevin Smith har altid mange jern i ilden, og netop nu har han bl.a. "Moose Jaws" i støbeskeen, der – som titlen antyder – er en humoristisk pendant til "Dødens gab" med en elg som monstret(!), mens han arbejder på en ny He-Man-animationsserie til Netflix, "Masters of the Universe: Revolution", samt en længe ventet fortsættelse til sin 90'er-komedie "Mallrats".

Og selvom Smith har alle disse projekter på tegnebrættet og samtidigt laver ualmindeligt mange podcasts, så slår han nu endnu et brød op i sit kreative køkken: en tredje "Jay and Silent Bob"-film.

Jay og Silent Bob er to stoners, som vi først mødte foran kiosken The Quick Stop i Smiths snart 30-årige debutfilm, "Clerks". Jason Mewes spiller Jay, mens Smith selv spiller den næsten tavse Silent Bob, der sædvanligvis kun åbner munden, når han har noget ualmindeligt dybsindigt på hjerte.

D'herrer optrådte i flere af Smiths film, før de altså fik deres egen: den førnævnte "Jay and Silent Bob Strike Back", og i 2019 fik vi så den længe ventede fortsættelse: "Jay and Silent Bob Reboot". Og nu fortæller Smith i sin podcast, "Fatman Beyond" (jvf. MovieWeb), at han skriver på manuskriptet til 3'eren.

Læs også: Kevin Smith håber stadig, at Nicolas Cage får sin egen Superman-film

"Jeg troede i lang tid ikke, at jeg ville lave filmen, men jeg fik en idé og tænkte: 'Jeg vil fucking forfølge den her tankebane og se, hvor den leder mig hen,' og den har ledt mig til noget, jeg virkelig fucking synes er sjovt," konstaterer den vanligt bramfri Smith.

Smith fortæller desuden, at han havde planlagt at vente mange år på at lave den 3. "Jay and Silent Bob"-film, men førnævnte Jason 'Jay' Mewes fik Smith på andre tanker:

"Vi havde planer om at lave den tredje 'Jay and Silent Bob'-film, når Jays datter, Logan, var fyldt 18, så hun kunne spille Harleys (Smiths datter, red.) datter. Harley spillede Jays datter i 'Jay and Silent Bob Reboot', så Logan skulle så spille Jays barnebarn, og vi tænkte, det ville være fucked up. Men så sagde Mewes: 'Så jeg skal vente 10 år længere på at lave endnu en film?', og så tænkte jeg: 'Du har jo ret', og så begyndte jeg at arbejde på manuskriptet, og jeg fucking elsker det."

Smith understreger i øvrigt, at den unavngivne "Jay and Silent Bob 3" bliver markant anderledes end sine forgængere – hvilket sikkert både vil glæde Smiths modstandere og fans, idet "Jay and Silent Bob Reboot" ikke just blev modtaget med kyshånd af kritikere eller mandens anseelige fanskare, mens også Smiths "Clerks III" skuffede mange fans og anmeldere sidste år.

Moovy TV lavede et dybdeborende interview med Smith i 2020 om netop "Jay and Silent Bob Reboot" – det kan I se og høre herunder:

Kommentarer

Kevin Smith arbejder på "Jay and Silent Bob 3"

 • ★★★★★1

  Please. No more. Den seneste er ulidelig.

  David Lund25-12-23 11:18

 • ★★★0

  Please. No more. Den seneste er ulidelig.

  Enig, men Clerks III, fandt jeg nu ganske underholdende og i bedste fald, bedre end Jay And Silent Bob Reboot....

  Ryder66625-12-23 17:51

 • ★★★★★1

  Enig, men Clerks III, fandt jeg nu ganske underholdende og i bedste fald, bedre end Jay And Silent Bob Reboot....

  Klart bedre men stadig ikke særlig god. Fin ide dog men det blev for meget fan service i sidste ende.

  David Lund25-12-23 19:14

 • ★★★★0

  Hm

  Gasivodo25-12-23 20:30

 • ★★★★★★0

  Jeg så også Clerks 1 og 2 som var ok - men heller ikke mere end det.

  Har ikke rigtigt haft behov for at se mere i det univers.

  Wayne25-12-23 20:46

 • ★★★★2

  Som fan af Kevin Smith, vil jeg også sige at det nok er på tide at stoppe med filmene, eller se om han kan genfinde sin mojo fra sine unge dage. Jeg ved ikke om Scott Mosier var den hemmelige ingrediens, men Smiths film faldt i kvalitet da de to stoppede med at samarbejde.

  Jeg kommer nok til at se den alligevel, hvis den nogensinde bliver til noget, da Smith jo på alle tidspunkter har 10 projekter i gang og der altid er nogle af dem der ikke bliver til noget. Jay and Bob 2 var ikke ligefrem imponerende og Clerks 3 overvejede jeg at stoppe undervejs.

  NSF26-12-23 06:53

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen