Ny prisfest skal hylde danske serier

Fremover får danske serier deres egen prisuddeling.

Branchekonferencen This og publikumsfestivalen Aarhus Series præsenterer til oktober Nordens første rene seriepris, This Series Award. I alt ti priser bliver uddelt til et stort awardshow.

Kategorierne spænder fra alt mellem Bedste krimiserie, en publikumspris og en særlig talentpris. Brødreparret Sebastian og Andreas Jessen, der vandt sidste års publikumspris til This Series Award for "Alfa", er værter, når showet løber af stablen den 29. oktober i Musikhuset Aarhus.

Serieindustrien befinder sig i sin guldalder, og aldrig før er der blevet set og produceret så mange serier. På trods af det, har prisuddelinger til serieformatet indtil nu kun eksisteret som en sidepris på film- og tv-festivaler. Det ønsker branchekonferencen This og publikumsfestivalen Aarhus Series at gøre op med og præsenterer nu i samarbejde med Filmby Aarhus Nordens første, rene seriepris: This Series Award.

Danske serier skal hyldes

This og Aarhus Series afviklede sidste år Aarhus Seriepris, hvor danskerne selv kunne stemme på, hvilken dansk og udenlandsk serie de mente var årets bedste. I år tager arrangørerne prisuddelingen til nye højder med i alt 10 kategorier, der hylder den danske serieproduktion- og branche.

Felicia Jackson, festivaldirektør for This og Aarhus Series: udtaler:

"Danskerne er vilde med at se serier. Serier farver vores liv og hverdag. Vi bor i serieuniverser. Derfor er det helt naturligt at have en prisuddeling, der afspejler det. Sidste år præsenterede vi en enkel publikumspris, men vi kunne mærke, at det kunne trække meget mere end det. Vi ønsker at hylde alle de fantastiske historier, visionære filmfolk og spirerende talenter i de danske serieproduktioner.

"Med This Series Award kan vi give dem den opmærksomhed og anerkendelse, de fortjener. Prisen tager højde for, at serier er en format- og genrebåret kunstart og tager de forskellige genre alvorligt i sine priskategorier. Vi har nedsat en kompetent og branchetung jury, der kan vise både seriøsitet og bredde i dét, vi ønsker at opnå med den nye pris. Vi glæder os helt vildt."

Juryen er sat

Både de nominerede serier og vinderne udvælges af en jury bestående af erfarne og respekterede koryfæer i branchen. Jurymedlemmerne er:

Keld Reinicke, medierådgiver og serieekspert

Ann Lind Andersen, film- og serieekspert, Nordisk Film

Rasmus Thorsen, producer og co-founder, Cosmo Film

Kim Leona, Prorektor samt leder af manuskriptforfatteruddannelsen, Den Danske Filmskole

Pernille Bech Christensen, Executive Producer, TV 2 Danmark

Talentprisen, der gives til nye talenter eller kreative pionerer, som viser nye veje i deres historiefortælling, uddeles af en særskilt jury bestående af blandt andet SKAM-skaberen Julie Andem og kulturjournalist Lucia Odoom. Aarhus Seriepris er en publikumspris, hvor publikum selv kan stemme på deres favoritserie blandt en række udvalgte serier.

This Series Award uddeles den 29. oktober i Musikhuset Aarhus. This løber af stablen fra 27. til 29. oktober, mens Aarhus Series kan opleves fra 27. til 31. oktober 2021. This og Aarhus Series er skabt i et samarbejde mellem produktionsselskabet M2 og Filmby Aarhus.

Kommentarer

Ny prisfest skal hylde danske serier

 • 1

  Hvor sejt. Når danske film nu ikke kan vinde udenlandske priser, opfinder vi bare vores egne priser til dem :)

  Ronni Pedersen 3-03-21 22:43

 • 0

  Endnu en pris, som de kan sprøjte udover hinanden. Og sikke et fint tåkrummende navn, som den har fået. 

  ZimaBlue 4-03-21 09:57

 • ★★★★★★0

  film

  Serier.

  Zero Cool 4-03-21 10:10

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen