Oscar-showet tilføjer ny kategori: Bedste populære film

Akademiet barsler med en række ændringer af showets format, hvilket bl.a. kommer til at medføre en helt ny kategori tilegnet de større mainstreamfilm.

Den glamourøse Oscar-uddeling i Hollywood er hele filmverdenens årlige fejring af sig selv, men de senere år har arrangementet mødt kritik af flere årsager. Nu bliver posen dog rystet godt og grundigt af Akademiet, der står bag det store show.

Først og fremmest skal der nemlig indføres en ny kategori, som indtil videre omtales som outstanding archievement in popular film, hvilket bedst kan beskrives som en kåring af årets bedste populære film. Kategoriens endelige navn og definition skulle endnu ikke ligge helt fast, men intentionen er sandsynligvis at inkludere flere blockbusters og mainstreamfilm for derigennem at opnå øget opmærksomhed fra det store, brede biografpublikum, som ofte ikke har set størstedelen af de film, der nomineres til prisen for bedste film.

Tidligere har kulørte projekter og publikumssuccesser som f.eks. "The Dark Knight" og "Wonder Woman" nydt stor støtte i filmelskerkredse uden at ende med en nominering for bedste film fra Akademiet.

kortere udsendelse

Derudover vil arrangørerne fremover forsøge at holde showets varighed til tre timer. Det betyder dermed også, at nogle af priserne ikke længere vil indgå som individuelle dele af tv-udsendelsen.

I stedet skal disse priser uddeles i reklamepauserne, mens højdepunkterne herfra klippes sammen til en montage, som vil blive vist senere i transmissionen. Det er dog ikke blevet afsløret, præcis hvilke kategorier som for fremtiden kommer til at falde under denne fremgangsmåde.

Den næste Oscar-uddeling finder sted 24. februar 2019.

Kommentarer

Oscar-showet tilføjer ny kategori: Bedste populære film

 • ★★★★0

  Tiderne forandrer sig, så det forstår man jo, at showet også gør... men kan ikke helt bakke op om ideen om at popularitet bør belønnes, og at selskaberne med mange penge derfor har flere / større chancer for at vinde. #oscarssorich 

  Riqon 9-08-18 17:56

 • 0

  Åndssvag pris der lefler for MTV-publikummet og er selvmål begge veje. Så siger man "Shape of Water, du er bedste (kunstneriske) film, men du kan sgu ikke sælge billetter" og omvendt med fx Black Panther, som man må formode prisen tildels er skabt udfra: "Du kan sælge billetter og underholde, men de kunstneriske meritter har du ikke til at lege med de 'rigtige' film". 

  Som udgangspunkt gør det mig dog personligt ikke det store. Synes virkelig kvaliteten har været dalende de seneste par år - her tænker jeg showet og ikke filmene, så nye tiltag kan da forhåbentligt skærpe til. 

  Dejligt er det, at showet går fra fire til tre timer - det manglede virkelig. Dog er det noget bittert, at det sker på bekostning af de tekniske priser som filmnørderne elsker. Hvorfor man ikke cutter nogle af de horrible sketches/underholdningsindslag eller sangnumrene begriber jeg ikke. 

  Mikkel Abel 9-08-18 18:29

 • ★★★0

  And the Disney Oscar goes to...

  Elwood 9-08-18 18:37

 • ★★★★0

  Tja, Oscaren jo i en årrække haft et ry som at være noget, der er bestemt af en flok gamle mænd, som ikke havde fingeren på pulsen - et forkert ry, men det er nok svært at forklare den almene filmkigger. Så det giver vel meget god mening, at give "folket" en stemme på sin vis.

  Oscar er jo allerede en popularitetskonkurrence, bare blandt akademiets medlemmer, ofte med et stænk politik.

  Bruno 9-08-18 18:38

 • ★★★0

  Jeg er revnende ligeglad. Man er efterhånden eksperter alligevel udi at undgå de bedste film, at det eneste som kan holde min interesse fanget, er når man hyrer folk som Ricky Gervais til at svine eliten til. Selv det, kan Oscar ikke finde ud af.

  Bruce 9-08-18 19:27

 • 0

  Ja, det giver bedre muligheder for Hollywood at hive $$$ hjem.

  Bobby Long 9-08-18 21:30

 • ★★★★0

  Ja, det giver bedre muligheder for Hollywood at hive $$$ hjem.

  Hvordan det?

  Bruno 9-08-18 22:19

 • 1

  Hvordan det?

  Fordi oscars er et salgstrick til promovering og salg af film.

  Bobby Long 9-08-18 23:59

 • 0

  Jamen det kan vi da takke Black Panther for, og mon ikke også den vinder? Det kunne da have været rart hvis det var sket tidligere, i forbindelse med gode superheltefilm (som fx The Dark Knight, Logan) der har følt sig overset, og ikke pga. en ret så ordinær film som BP.

  kamikazedk10-08-18 11:18

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen