Robot med kunstig intelligens får hovedrolle i kommende film

En nødløsning i Corona-tider – eller fremtiden for Hollywood?

For første gang nogensinde skal en ægte robot spille hovedrollen i en film. Erica er en ung skuespiller fra Japan, der så også lige er en robot, og nu skal hun så spille hovedrollen i en kommende science fiction-film med et budget på 70 mio. dollars.

I filmen "b", der handler om en forsker, som forsøger at skabe det perfekte DNA, skal Erica – sjovt nok – spille en A.I. (læs: kunstig intelligens), der holdes fanget mod sin vilje.

Læs også: Edgar Wright laver sci-fi-film om kærlig tandlæge-robot

Ericas udviklere forklarer i et interview, at de har brugt principper fra method acting til at programmere Erica som skuespiller. Allerede nu lugter det hele lidt af Alex Garlands "Ex Machina". Vi må blot krydse fingre for, at hun ikke vender sig imod menneskeheden.

Oprindeligt skulle Erica have fået sin skuespillerdebut i et andet projekt instrueret af Tony Kaye ("American History X"), men nu bliver det så i stedet i filmen "b", at hun debuterer. Holdet bag "b" forventer at blive færdig med optagelserne i løbet af juni 2021.

Spørgsmålet er så, om en method acting-robot kan konkurrere med ægte skuespillere af kød og blod, eller om det hele ender med at blive en mekanisk oplevelse.

Kommentarer

Robot med kunstig intelligens får hovedrolle i kommende film

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen