Roger Moore er død, 89 år gammel

Den legendariske filmhelt James Bond, Agent 007, er blevet portrætteret af adskillige skuespillere gennem tiderne – men ingen spillede ham oftere end engelske Roger Moore, som døde i dag i Schweiz efter en kort kamp mod kræft.

Moores glorværdige karriere spænder over adskillige årtier, men han vil altid være bedst kendt for at have spillet Bond i hele syv film: "Live and Let Die", "The Man with the Golden Gun", "The Spy Who Loved Me", "Moonraker", "For Your Eyes Only", "Octopussy" og "A View to a Kill".

Fra 1973 til 1985 var Moore altså verdens mest kendte hemmelige agent, og han leverede et anderledes humoristisk portræt af 007 i forhold til sin umiddelbare forgænger: skotske Sean Connery.

Moore er også kendt for sit arbejde på tv-fronten, hvor han bl.a. medvirkede i "The Saint" og "De uheldige helte".

Ser man bort fra de levende billeder, udførte Moore også en masse humanitært arbejde i årenes løb for UNICEF, som han blev ambassadør for i 1991. Han modtog et ridderskab af den engelske dronning på baggrund af sin indsats.

Moore efterlader sig tre børn og sin hustru: dansk/svenske Christina "Kiki" Tholstrup.

Kommentarer

Roger Moore er død, 89 år gammel

 • ★★★★1

  Ok alder alligevel. Tak for fin underholdning, uheldige helt.

  Riqon23-05-17 15:50

 • 1

  Tak for Moonraker, RIP!

  The Man with the Golden Gun var nok den bedste Bond-film før Casino Royal.

  Kyllingebenet23-05-17 15:58

 • ★★0

  Var ikke voldsom fan af ham som Bond, men morede mig og godt underholdt af The Saint. 

  MOVIE100023-05-17 15:57

 • ★★★2

  Trist. For min generation så var han den rigtige Bond. Han havde en fantastisk karisma og så gav han i øvrigt nogle ekstemt underholdende interviews bl.a. fordi han var så uhøjtidelig og selvironisk af sind.

  Benway23-05-17 16:02

 • ★★★0

  Altid gentleman. Han var en god Bond, omend filmene ikke altid var det.

  Så er det til til et gensyn med den næstbedste Bond film i aften.

  RIP

  A hole, is a hole, is a hole ...

  Bruce23-05-17 16:17

 • ★★1

  Min yndlings Bond-film med Moore er "The Spy Who Loved Me". En elegantier var han i sandhed. Har altid været glad for Sir Rogers humoristiske take på Bond-figuren.

  Thomas Fenger23-05-17 17:45

 • ★★★1

  Personificeringen af hvad det vil sige at være en vaskeægte british gentleman. Altid classy, gennemført sympatisk, elegant, charmerende og klar på en frisk bemærkning. Selvom han er den mest aktive Bond gennem tiderne - som jeg ikke brød mig synderligt om i rollen, dog - vil jeg altid værdsætte ham mest for "De uheldige helte".

  Dolphinfriendly23-05-17 17:58

 • ★★★3

  Han var også fed i "The Cannonball Run" (eller "Ud at køre med de skøre") hvor han tager pis på sit eget Bond-image, hvilket - når man tænker over det - egentlig er ret usædvanligt, eftersom han stadig lavede Bond-film :)

  Rasmus Drews23-05-17 18:02

 • ★★★2

  Han var også fed i "The Cannonball Run" (eller "Ud at køre med de skøre") hvor han tager pis på sit eget Bond-image, hvilket - når man tænker over det - egentlig er ret usædvanligt, eftersom han stadig lavede Bond-film :)

  Ja, det var meget Moore. :)

  "My acting range? Left eyebrow raised, right eyebrow raised"

  "I've never received a nomination for an Academy Award – and that after I went to the trouble of learning two more facial expressions."

  "When I was a young actor at RADA, Noël Coward was in the audience one night. He said to me after the play, 'Young man, with your devastating good looks and your disastrous lack of talent, you should take any job ever offered you. In the event that you're offered two jobs simultaneously, take the one that offers the most money.' Here I am."

  www.telegraph.co.uk/films/2017/05/23/roger-moore-best-wittiest-quotes/

  Benway23-05-17 18:12

 • ★★★★0

  Trist, men han havde sgu et habilt run. The Saint prøver man åbenbart på at reboote igen nu.

  Bruno23-05-17 18:16

 • ★★★★3

  Som barn elskede jeg ham i "De Uheldige Helte" (jeg fik aldrig set ret meget The Saint, til at jeg tænker på ham fra den).

  Han var også min første oplevelse som 007 med Moonraker. En stor oplevelse for en kun 9 årig knægt. Siden så jeg samtlige Bond film med ham i biografen. I mange år var "The Spy Who Loved Me" nok favoritten af hans film. Men siden er det blevet "For Your Eyes Only", som jeg den dag i dag tæller blandt seriens bedste! 

  I en periode, lang tid efter han var færdig med rollen, var jeg kørt ret træt af hans pjattede facon (selv om jeg stadig holdt af filmene). Men siden kom jeg videre, fandt tilbage til mig selv og begyndte atter at værdsætte ham i rollen. Han var dog ikke min favorit i rollen. Det stoppede da jeg så Sean Connery i From Russia With Love, der blev min første Connery Bond-film som11 årig.

  Men uanset, så kan jeg nyde at se Moore med hans i øvrigt ret gode komiske timing. Bare se ham i biljagten i "For Your Eyes Only", hvor han er passagerer i en lille gul pædagogdyt. Hans ansigtsudtryk og evne til tørt at lukke oneliners ud. Priceless:-D

  Jeg har dog også nydt hans karisma i mange andre film. F.eks. "The Wild Geese" der stadig er ret god og han er med til at gøre den det. 

  Så alt i alt, så har Roger Moore fyldt meget på den filmiske vægtskål igennem mit liv, særligt de tidlige år. Tak for det og hvil i fred.

  T. Nielsen23-05-17 19:33

 • 2

  Har lige genset The Cannonball Run i weekenden ... Nu synes det ekstra passende.

  R.I.P. Roger Moore!

  evermind23-05-17 21:16

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen