Svensk "Borg"-skuespiller er den nye Mikael Blomkvist i "The Girl in the Spider's Web"

Sony Pictures har nu fundet den mandlige pendant til Claire Foys Lisbeth Salander.

2018 bringer os den næste film i sagaen om superhackeren Lisbeth Salander og den snusfornuftige journalist Mikael Blomkvist, der sidste gang optrådte på biograflærrederne tilbage i 2011 i David Finchers "The Girl with the Dragon Tattoo". Den nye film med titlen "The Girl in the Spider's Web" sikrede sig tidligere på året "The Crown"-stjernen Claire Foy til at portrættere Salander, og Sony Pictures har nu præsenteret den anden del af partnerskabet, hvor det bliver Sverrir Gudnason, der træder ind i rollen som Blomkvist.

Sverrir Gudnason kunne tidligere på året ses som tennislegenden Bjørn Borg i Janus Metz' "Borg", og svenskeren har opbygget en karriere, der strækker sig tilbage til sluthalvfemserne og undervejs har budt på både film og tv. Gudnasons arbejde i hjemlandet tæller således projekter som den biografiske "Monica Z" og krimiserien "Wallander", mens vi herhjemme har haft fornøjelse af skuespilleren i "Badehotellet" og "Marie Krøyer".

Dansk prisvindende skurk

"The Girl in the Spider's Web" er i forvejen spændende besat på skuespillerfronten. Rollelisten byder nemlig allerede på Sylvia Hoeks fra "Blade Runner 2049" og, som skurk, danske Claes Bang, der for sin rolle i "The Square" lige har høstet prisen for Bedste mandlige hovedrolle ved de netop overståede European Film Awards. Ruben Östlunds drama kan desuden nydes i de danske biografer i disse dage.

Fede Alvarez ("Don't Breathe") står bag kameraet på "The Girl in the Spider's Web", som følger den begavede hacker Lisbeth Salander gennem endnu et samarbejde med journalisten Mikael Blomkvist, hvor de afdækker et spind af regeringsspioner og cyberkriminelle. Filmen får dansk premiere 18. oktober næste år.

Kommentarer

Svensk "Borg"-skuespiller er den nye Mikael Blomkvist i "The Girl in the Spider's Web"

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen