"The Raid"-instruktør: Der kommer næppe en 3'er

Manden bag de populære, indonesiske actionbrag føler, at sagaen blev afsluttet fint med "The Raid 2" tilbage i 2014.

Dén mand er walisiske Gareth Evans, som netop har færdiggjort horror-thrilleren "Apostle", der snart udkommer på streaming-tjenesten Netflix.

I forbindelse med et interview om "Apostle" blev Evans spurgt ind til en mulig "The Raid 3" ovenpå de skamroste storsucceser "The Raid: Redemption" (2011) og "The Raid 2" (2014). Desværre havde han ikke godt nyt til franchisens mange fans...

"På et tidspunkt lå ["The Raid 3"] på min radar. Jeg havde en idé. Jeg vidste, hvad filmens historie skulle være. Men nu er der gået så lang tid, at det er usandsynligt, at jeg genopliver projektet.

"Det var sjovt at lave de to første film, men jeg synes, at serien fik en fin, naturlig afslutning [i "The Raid 2"]. Man kan let få for meget af noget godt."

I "The Raid"-filmene følger vi den indonesiske politibetjent Rama, der spilles af Iko Uwais ("Mile 22"), og som går i clinch med alskens grumme gangstere og lakajer i talløse hæsblæsende actionsekvenser af højeste karat.

Til gengæld er der stadig et engelsksproget remake af "The Raid: Redemption" i støbeskeen i Hollywood, og Joe Carnahan ("Narc", "The Grey") sidder i instruktørstolen.

Kommentarer

"The Raid"-instruktør: Der kommer næppe en 3'er

 • ★★★★★0

  Jeg skal have genset 2'eren på et tidspunkt... Jeg var enooormt skuffet ovenpå den herlige etter (som jeg dog også finder en keeeeende overvurderet). Jovist, actionscenerne var vanvittigt godt skruet sammen, men den var så pokkers lang og ujævn i min optik.

  The Insider25-09-18 17:33

 • ★★★★★2

  Det er ikke ret meget jeg husker af etteren nu. Noget med at jeg syntes den var godt koreograferet og klippet og ikke desto mindre bare føltes utrolig ligegyldig. 

  Lars!25-09-18 17:43

 • ★★★★★0

  Jeg må også indrømme, at jeg bedre kunne lide "Dredd", som havde nogenlunde samme præmis: en gruppe ordenshåndhævere skal kæmpe sig ud af et kæmpe højhus spækket med skumle typer.

  The Insider25-09-18 17:51

 • ★★★★★1

  I er skøre. The Raid er en af de bedste actionfilm i nyere tid! Men jeg var også en smule skuffet over toeren, som jeg også bør gense snart. Har dog ingen tid for tiden, og har faktisk kun set 2 (!!) film her i September =(

  David Lund25-09-18 18:10

 • 1

  1'eren var en fin film, som holdes oppe er superfed action i en meget banal historie. Man skal ikke se den, hvis man er til socialrealistisk drama, hehe. Den er til når man er til hjernedød action, men det er der absolut heller ikke noget galt i :)

  2'eren skuffede mig derimod fælt. De forsøgte at føre mere drama i historien, hvilket de ikke gjorde så godt. Der gik for lang tid mellem actionscenerne, og de var heller ikke så gode som i den første.

  Så hvis du spørger mig, så gør det ikke noget, hvis vi må undværre 3'eren :)

  Nagash25-09-18 18:11

 • ★★★★0

  Jeg hælder også lidt mere til Dredd end den første Raid. Men jeg synes også Raid 2 var bedre end etteren, netop fordi der kom variation i aktionscenerne. Fængsel-scenen tror jeg er noget af det bedste nogensinde skruet sammen. 

  Babo25-09-18 18:18

 • ★★★0

  2eren gjorde et større indtryk på mig, nok fordi der var lidt mere handling, så vidt jeg husker men trænger også til at se den første. Men er der overhovedet brug for en 3. Film?

  MOVIE100025-09-18 18:22

 • ★★★0

  Befriende at høre en instruktør der selv synes at der ikke er grund til flere gentagelser af en succes :-)

  jeg erindrer også nr 1 som rigtig god og bedre end både nr 2. og Dredd.

  Gormanden25-09-18 18:51

 • ★★★0

  Jeg kunne nu meget godt lide The Raid 2. Det er i øvrigt forfriskende at høre sådan en udmelding. Ikke alt behøves at være trilogi.

  Essal25-09-18 19:32

 • ★★★★★★1

  Den første fandt jeg rigtig godt underholdende. To’eren skuffede, men et gensyn kan muligvis rette op på lidt af skuffelsen. Synes dog uanset det er fint at den regnes som afsluttet. Ved ikke om jeg synes Dredd er bedre....Hmm, jo nok lige et lille nøk bedre:)

  T. Nielsen25-09-18 20:12

 • 0

  Befriende at høre en instruktør der selv synes at der ikke er grund til flere gentagelser af en succes :-)

  Helt enig. Sådanne tanker kunne have sparet os for Godfather 3, Alien 3 og Superman 3 :-)

  Jeg er i øvrigt meget mere spændt på at se Apostle end en Raid 3. Evans er en fabelagtig action instruktør, men med Apostle ser han ud til at have lavet en langt mere karakterdrevet film. Jeg glæder mig helt vildt til at se den. 

  I øvrigt, hvis man skal have et hurtigt Evans fix, kan man checke Pre Vis Action ud. En underholdende lille action short på 5 min..

  Sluppermand26-09-18 14:54

 • ★★0

  The Raid er fremragende og toeren er jo decideret mesterlig! En overflødig historie, ja vist, men actionscenerene er jo komplet vanvittige og dejligt varieret ift. den lange spilletid. Dét er alene seks stjerner værd! :) 

  Mikkel Abel26-09-18 16:59

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen