Anmeldelse: Hitman's Wife's Bodyguard

Ryan Reynolds, Salma Hayek og Samuel L. Jackson kan intet stille op med et så elendigt manuskript.

For fire år siden udkom "The Hitman's Bodyguard" i biografen. Trods lunkne anmeldelser blev filmen alligevel en kassesucces – hvilket selvfølgelig betyder, at en fortsættelse er uundgåelig. Navnet på den er "Hitman's Wife's Bodyguard", og så føler man sig måske heldig over det. Givet instruktøren Patrick Hughes' sidste to actionbrag, altså den førnævnte forgænger og "The Expendables 3", er det mere end tilladt at sætte forventningerne lavt. Men ikke engang det lavpunkt efterleves.

Efter begivenhederne i den første film har Michael (Ryan Reynolds) mistet sin bodyguard-licens. Dette kaster den forhenværende bodyguard ud i en eksistentiel krise, og han opfordres derfor til at tage på ferie i Italien. Her opsøges den desillusionerede mand af Sonia (Salma Hayek), da husbonden – og Michaels ærkefjende – lejemorderen Darius (Samuel L. Jackson) er blevet kidnappet. Forholdet mellem de to mænd bliver ikke bedre af, at de senere er tvunget til at samarbejde med Interpol, da grækeren Aristotle (Antonio Banderas) planlægger at sabotere hele Europas infrastruktur.

Én af de store anker ved "The Hitman's Bodyguard" var, at Tom O'Connors manuskript ikke var i stand til at være morsomt – til trods for, at store dele af dialogen var bygget op omkring jokes i de ensformige skænderier mellem Michael og Darius. I denne omgang har O'Connor fået to skrivemakkere, men det har på ingen måde hjulpet. Faktisk er "Hitman's Wife's Bodyguard" endnu værre end originalen. Ikke engang titlen passer, da Michael kun én gang agerer bodyguard for Darius' kone.

De trættende skænderier har nu fået en tredje makker i Sonia. Udover at satse på den gamle kliché om, at hun er en skrupskør latina, er lejemorderens kone selvfølgelig også tåbeligt vulgær i upassende situationer. Alt imens Michael gang på gang ydmyges, besvimer eller tæves halvt ihjel. Til actionsekvenser, hvor der uironisk satses på smådumme valg af musik. Dette er filmens formular. Det bliver hurtigt irriterende og stopper først med at være det på den anden side af spilletiden på 100 ulidelige minutter.

Ryan Reynolds, Salma Hayek og Samuel L. Jackson er normalt formstærke, i hvad end de medvirker i, men de kan intet stille op med et så elendigt manuskript. Hvor forgængeren spildte en yderst talentfuld skuespiller som Gary Oldman, går det denne gang udover Antonio Banderas og Morgan Freeman. Især spildet af sidstnævnte burde være kriminelt. Absolut intet virker med et manuskript, der føles som første brækplettede udkast skrevet på en doven, tømmermændsramt søndag.

"Hitman's Wife's Bodyguard" er både værre end sin forgænger og én af årets allerværste film. Ikke helt på niveau med forfærdelige "Chaos Walking", men ikke så langt væk igen. Patrick Hughes' seneste film er endnu en mislykket actionfilm og en unødig sort plet på alle involveredes CV – og som ikke fortjener din tid og dine penge.

Hitman's Wife's Bodyguard

Kommentarer

Hitman's Wife's Bodyguard

  • 0

    Dejligt med en positiv anmeldelse for en gangs skyld :)

    Dalgaard15-07-21 02:31

  • ★★★★★★0

    Avs

    Wayne15-07-21 03:50

  • ★★★★0

    Alene traileren indikerede nærmest den mest ringe film. Ikke at jeg ville have brugt tid på den uanset, men altid underholdende at læse en sviner :)

    Babo15-07-21 06:19

  • 0

    Frygteligt irriterende at læse, når nu jeg er “tvunget” til at bruge penge på lortet. Min OCD tilter helt, hvis jeg ikke køber den, når nu den første står i filmreolen. Så vil der mangle noget i samlingen, og universet vil måske falde fra hinanden!

    Sjølle15-07-21 08:02

  • ★★★★0

    Alene traileren indikerede nærmest den mest ringe film. Ikke at jeg ville have brugt tid på den uanset, men altid underholdende at læse en sviner :)

    Meget sandt. Den første er middelmådig (og nu er jeg endda sød), så interessen var lav på forhånd. Traileren til denne ser endnu værre ud end den første, og efter denne anmeldelse springer jeg vist bare over =)

    David Lund15-07-21 08:05

  • ★★★★0

    Meget sandt. Den første er middelmådig (og nu er jeg endda sød), så interessen var lav på forhånd. Traileren til denne ser endnu værre ud end den første, og efter denne anmeldelse springer jeg vist bare over =)

    Tror ikke jeg har set etteren. Jeg har en kilometerlang liste af must-see film og det her hører vist ikke på der :)

    Babo15-07-21 08:12

  • ★★★★0

    Shit, er Antonio Banderas OGSÅ med?! Det burde udløse fængselsstraf at forspilde SÅ stærkt et cast.

    The Insider15-07-21 09:54

  • ★★★★★★0

    Jeg anede dårligt det var en to’er, fordi jeg havde glemt den første. Måtte slå op på IMDb for at se, hvad jeg synes om den. Kan se jeg dog ratede den 6/10?!?

    T. Nielsen15-07-21 10:26

  • 0

    Jeg anede dårligt det var en to’er, fordi jeg havde glemt den første. Måtte slå op på IMDb for at se, hvad jeg synes om den. Kan se jeg dog ratede den 6/10?!?

    Samme her, jeg måtte se via linket i anmeldelsen, hvad film der blev snakket om. Men husker ikke denne som pinligt ringe, og er da nok nødt til at se denne her med. Somme tider kan ringe film være ganske underholdende alligevel :)

    Ronni Pedersen15-07-21 11:26

  • ★★★★0

    Jeg anede dårligt det var en to’er, fordi jeg havde glemt den første. Måtte slå op på IMDb for at se, hvad jeg synes om den. Kan se jeg dog ratede den 6/10?!?

    Jeg ratede den 4/10 og husker det som om, at jeg var ret flink med den karakter. Kan dog, ligesom dig, knap nok huske bare en scene fra den.

    David Lund15-07-21 12:16

  • ★★★★★★0

    Jeg ratede den 4/10 og husker det som om, at jeg var ret flink med den karakter. Kan dog, ligesom dig, knap nok huske bare en scene fra den.

    Jeg kan ikke engang huske om jeg var flink, så det betyder det jo nok jeg har været. 

    T. Nielsen15-07-21 12:35

  • ★★★★★★1

    Jeg kan ikke engang huske om jeg var flink, så det betyder det jo nok jeg har været. 

    Flinkere end David åbenbart ;-)

    Men kan se at jeg er enig i din rating.

    Wayne15-07-21 13:33

  • ★★★★★★1

    Flinkere end David åbenbart ;-)

    Men kan se at jeg er enig i din rating.

    Det er jeg jo næsten altid, ved du da godt;)

    T. Nielsen15-07-21 14:12

  • ★★★★★★1

    Det er jeg jo næsten altid, ved du da godt;)

    Selvfølgelig :-)
    Synonymordbogen; Flink = Thomas Nielsen

    Wayne15-07-21 15:17

  • ★★★0

    ..prøver stadig at kæmpe mig igennem 1'eren...

    Gasivodo15-07-21 16:54

  • ★★★★★★1

    Selvfølgelig :-)
    Synonymordbogen; Flink = Thomas Nielsen

    Haha 

    T. Nielsen15-07-21 18:22

  • ★★★★★★0

    Haha 

    It’s true ;-)

    Wayne15-07-21 23:52

  • 0

    Det er sjovt hvor uenig man kan være med en anmeldelse. Filmen er så absolut intet mesterværk, men både min kæreste og jeg var ganske underholdt hele vejen igennem og kan godt lide filmens fjollede side med et skørt plot.

    Måske det bare er mit svage punkt for Ryan Reynolds og Sam Jackson?

    4/6 fra mig

    LennartLC20-07-21 15:37

  • ★★★1

    Den var bedre end 6 Underground. Så er det sagt. Iøvrigt sjovt som Ryan Reynolds tilsyneladende er meget aggresivt indstillet overfor superyachts og Firenzes infrastruktur...

    gi-jones29-07-21 22:05

  • 1

    Det er sjovt hvor uenig man kan være med en anmeldelse. Filmen er så absolut intet mesterværk, men både min kæreste og jeg var ganske underholdt hele vejen igennem og kan godt lide filmens fjollede side med et skørt plot.

    Måske det bare er mit svage punkt for Ryan Reynolds og Sam Jackson?

    4/6 fra mig

    samme her.. det er fjollede ja, men f.... underholdende :D

    greeneyes30-07-21 11:41

  • 0

    samme her.. det er fjollede ja, men f.... underholdende :D

    Præcis! :)

    LennartLC31-07-21 19:41

  • ★★★★★★0

    Den var bedre end 6 Underground. Så er det sagt. Iøvrigt sjovt som Ryan Reynolds tilsyneladende er meget aggresivt indstillet overfor superyachts og Firenzes infrastruktur...

    Den var også virkelig dårlig:)

    T. Nielsen31-07-21 19:45

  • ★★★★1

    Den var også virkelig dårlig:)

    Jeg fik aldrig set de sidste 10 minutter =)

    David Lund31-07-21 20:11

  • ★★★★★★0

    Jeg fik aldrig set de sidste 10 minutter =)

    Jeg gjorde….har dog lykkeligt glemt dem.

    T. Nielsen31-07-21 20:14

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen