Anmeldelse: Heart of Stone (Netflix)

Spion-thriller sikrer generisk fredagsunderholdning.

"Heart of Stone", med Gal Gadot i hovedrollen, giver os endnu en spionthriller i stil med som "Mission: Impossible", James Bond og Jason Bourne. Det er en techno-thriller spækket med spændende øjeblikke, men man kan ikke undgå at føle, at den til tider kan virke noget generisk.

Gal Gadot er måske bedst kendt som Wonder Woman i DCU-filmene af samme navn, men her møder vi hende som superagenten Rachel Stone, der er ansat af The Charter, et spionsyndikat. Filmen starter med at hvor Rachel er undercover som ny agent i et team hos den britiske efterretningstjeneste MI-6. Holdet skal infiltrere et bjerg-hotel i Alperne for at fange en skummel våbenhandler. Selvfølgelig går ikke alt som planlagt, og det hele udfolder sig i en intens jagt ned ad de sneklædte bakker og ud i en titelsekvens, der ser ud til at være taget direkte fra en James Bond-film. Herfra er det rock n’ roll.

The Charter spiller på alle genrens virkemidler og inddrager de forventede spionfilmklichéer: smarte agenter, hemmeligheder, konspirationer og et arsenal af high-tech dimser og gadgets. Gal Gadot gør det godt i rollen som superagent. Hun er charmerende,smuk og passer godt til genrens klichéer. Men på trods af hendes naturlige udstråling kan man argumentere for, at hendes skuespil ofte bliver begrænset til variationer af tidligere roller, især som Wonder Woman.

Vi lærer ikke rigtig Gal Gadots Rachel Stone at kende uden for hendes agentarbejde, bortset fra hints om hendes fortid. Rollen som agent i The Charter er hendes liv, hvilket ikke just hjælper på troværdigheden, trods charme og karisma. Heldigvis bliver vi bekendt med nogle af de andre karakterer, selvom de står i skyggen af Gadots udstråling. Matthias Schweighöfer, kendt fra blandt andet "Army of Thieves", "Army of the Dead" og senest "Oppenheimer", spiller Jack of Hearts. Rachels "mand i stolen" og stemmen i øresneglen til vores heltinde. Jack er også filmens computernørd, ofte set omgivet af svævende og overkomplekse hologrammer. Vi møder også Alia Bhatt som den mystiske Keya, samt Jamie Dornan ("Fifty Shades – i mørket") som den livstrætte agent Parker.

"Heart of Stone" har absolut sine højdepunkter. Især  actionsekvenserne, som er mere direkte og mindre teatralske end det, vi ofte ser i genren. Dog er det svært at ryste følelsen af déjà vu fra sig, mens man ser filmen, da meget heraf virker bekendt fra genrens klassikere. Alle ingredienserne til en god actionthriller er der, i hvert fald på papiret. Men den mangler det ekstra for virkeligt at nå op på et niveau, hvor man kan begynde at sammenligne med som de største filmfranchises inden for genren.

"Heart of Stone" er en helt fin spionfilm med masser af god action, der hæver den over andre film på dette niveau. Men at overhovedet begynde at sammenligne den med de store film-franchises virker lidt for ambitiøst og urealistisk. Dog er det solidt fredagsunderholdning fra Netflix.

"Heart of Stone" har verdenspremiere i dag på Netflix.

Heart of Stone (Netflix)

Kommentarer

Heart of Stone (Netflix)

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen