"The Territory": Dansk dokumentar nomineret til tre Emmy-priser

Dokumentaren skildrer kampen for regnskovens overlevelse og har allerede vundet flere flotte priser.

I år var den i spil til en Oscar-nominering, den vandt publikumsprisen under sidste års Sundance-filmfestival, og nu er den søreme også blevet nomineret til tre prestigefyldte Emmy-priser – "The Territory" bliver ved med at skabe store overskrifter over hele kloden.

Den delvist danskproducerede dokumentar er bl.a. produceret af Sigrid Dyekjær ("The Cave", "Scandinavian Star") og har en masse kreative danske kræfter bag kameraet, herunder lyddesignerne Peter Albrechtsen og Rune Klausen.

"The Territory" er netop blevet Emmy-nomineret i kategorierne Bedste dokumentar-instruktion, Bedste dokumentar-fotografering og Exceptionel dokumentar-filmskabelse.

Se også: "The Territory": Første trailer til den dansk-amerikanske og prisbelønnede dokumentar

Også selveste Darren Aronofsky ("mother!", "Requiem for a Dream") har været med til at producere "The Territory", der tager os helt ind i den brasilianske regnskov.

Her kæmper de oprindelige folk i Uru-eu-wau-wau-stammen bravt for at forsvare deres land – en kamp, der bogstaveligt talt (som filmen også understreger på hjerteskærende vis) koster menneskeliv. Men deres forsøg på at redde regnskoven, som også bliver kaldt for "Jordens lunger", angår naturligvis os alle.

Resten af årets Emmy-nominerede er naturligvis også blevet offentliggjort, og dem kan I læse meget mere om på showets officielle hjemmeside her.

"The Territory" kan streames på Disney+. Og herunder kan I se Moovy TV's interview med dokumentarens nu Emmy-nominerede instruktør/cheffotograf, Alex Pritz:

Kommentarer

"The Territory": Dansk dokumentar nomineret til tre Emmy-priser

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen