"Babylon 5" udkommer omsider på Blu-ray

Snart kan en af science fiction-genrens helt store kronjuveler endelig opleves i optimal High Definition-kvalitet.

"Babylon 5" er en af sci-fi-genrens helt store tv-triumfer – en storladen og fem sæsoner lang føljeton om menneskehedens kamp for overlevelse i det 23. århundrede, hvor en oldgammel krigerisk race, The Shadows, vågner efter flere årtusinders dvale.

Den oprindelige serie har affødt adskillige tv-film og spin-offs, og den lever stadig i bedste velgående – som tidligere rapporteret lander animationsfilmen "Babylon 5: The Road Home" på butikshylderne i august.

Men den oprindelige serie har man hidtil kun kunnet købe på dvd eller streame online. Men den 5. december udkommer "Babylon 5" på Blu-ray. Det bekræfter The Digital Bits.

Se også: Første trailer til ny animeret "Babylon 5"-film: "The Road Home"

Boksen indeholder alle 110 afsnit af serien samt den oprindelige tv-pilot, "The Gathering". Og det bliver spændende at se, hvor godt serien ser ud på disk i High Definition, for som vi skrev i vores dvd-anmeldelse fra 2016:

"Babylon 5" har desværre aldrig set synderlig godt ud på dvd, og det er der en meget god grund til: Serien blev oprindeligt skudt i 16:9 (1.85:1), men alle de indstillinger, som indeholder computergrafik, blev færdiggjort i 4:3 (1.33:1). Det betyder, at hver gang der optræder et skud med computereffekter, så har man været nødt til at forstørre 4:3-billedet, så det kunne udfylde hele 16:9-billedrammen ligesom resten af det pågældende afsnit.

Det betyder ikke kun, at billedets top og bund indimellem beskæres (heldigvis er der dog ingen vigtige detaljer, der går tabt, eftersom seriens 3D-animatorer godt vidste, at serien måske en dag ville blive lanceret i 16:9 og derfor designede deres billeder med dette in mente), men også at billedsidens kvalitet og skarphed selvfølgelig daler markant, fordi billedet bliver kunstigt forstørret og udstrakt.

Serien vil dog uden tvivl se bedre ud på den kommende Blu-ray-udgivelse, for afsnittene præsenteres i 4:3, og derfor er alle de computerskabte skud altså ikke blevet beskåret i denne ombæring. Materialet blev dog færdiggjort i SD (opløsningen 720x480, hvor HD er 1920x1080), så råmaterialet er altså stadig opskaleret.

Det filmede råmateriale er derudover blevet scannet og restaureret i 4K. Den kommende Blu-ray-boks kan ses herunder:

Kommentarer

"Babylon 5" udkommer omsider på Blu-ray

 • ★★★1

  Noice!

  NSF24-07-23 11:42

 • 0

  ..... 

  Geekalot24-07-23 19:28

 • ★★0

  Sådan! Der har kun været DVD-pakken i umindelige tider, men rart med en Blu-Ray udgivelse! Så kan det være, at jeg endelig får set hele serien i stedet for blot den første sæson. :-)

  The Paki Don25-07-23 08:30

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen