"Håbet" - ny dansk historisk serie på TV 2

"Håbet" er navnet på en ny tv-serie, der foregår i slutningen af 1800-tallet.

"Håbet" er en miniserie på fire afsnit, som er skrevet af Ina Bruhn og instrueret af Christian E. Christiansen ("Råzone", "Gidseltagningen").

Året er 1899. Den unge pige Marie Jensen bor på børnehjem med sine to mindre søskende, Karl og Sofie. Deres far er sømand og har ikke været hjemme i flere år. Han er sidst blevet set i Norge, men alle er overbeviste om, at han er gået ned med sit skib – undtagen Marie.

En morgen kommer det smukke fragtskib Haabet til byen med skipper Andersen og hans hustru, fru Agnete. Til Maries store sorg adopterer de Karl og Sofie, og Marie har nu udsigt til at blive ladt alene tilbage. Hun lægger derfor hurtigt en plan. I ly af natten klipper hun sit lange hår kort, forklæder sig som en dreng med navnet Martin og tager hyre på Haabet som ungmand.

Artiklen fortsætter under billedet.

Skibet bringer Marie og hendes søskende på en oplevelsesrig rejse fra Danmarks kyster til Norge og Island. En rejse fuld af hemmeligheder, venskab, kærlighed og eventyr – og et håb om at finde deres far og genforene familien.

"Håbet" beskrives som historien om en ung piges kamp for at bryde fri fra den skæbne, som tiden og samfundet har bestemt for hende, og i stedet blive en stærk og uafhængig kvinde.

Hovedrollen som Marie spilles af den debuterende skuespillerinde Anine-Petrea Lindvig. På rollelisten ses desuden bl.a. Lars Brygmann, Lars Ranthe, Kirsten Olesen, Flemming Enevold og Helene Egelund.

"Håbet" får premiere på TV 2 1. december 20.35. De første billeder fra serien kan ses herunder.

Kommentarer

"Håbet" - ny dansk historisk serie på TV 2

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen