Podcast: Episode #48 - Moovy x Nordisk Film Biografer: Derfor skal du se "Oppenheimer" i 70mm!

Sammen med Nordisk Film Biografer præsenterer Moovy Podcast Christopher Nolans nye film, "Oppenheimer", som du kan opleve på det store lærred i gloriøs 70mm!

Christopher Nolan er snart aktuel med sin længe ventede "Oppenheimer", der omhandler fysikeren J. Robert Oppenheimer, der under 2. verdenskrig var en af hjernerne bag skabelsen af den altødelæggende atombombe.

Når en ny film af Christopher Nolan udkommer i biograferne, er det som regel en event i sig selv – senest "Dunkirk" og "Tenet" – og det lader dét også til at blive, når "Oppenheimer" snart lander med et brag.

Hos Nordisk Film Biografer lancerer man nemlig biografpremieren ved at give biografgængerne mulighed for at opleve filmen på ægte filmstrimmel, når man for første gang i Aarhus introducerer muligheden for 70mm-visninger – en gammeldags type filmrulle, der giver mulighed for større, skarpere og mere detaljerede billeder og meget andet.

Moovy Podcast introducerer filmen på premieredagen den 20. juli kl. 20 i Aarhus C. Du kan købe billetter her (bemærk filmen også vises i 70mm andre dage og i Imperial i København).

Her sætter de to værter, Joachim Jelle og Mikkel Abel, ord på historien bag 70mm og den teknologiske udvikling – hvordan formatet gør sig relevant i en digital tidsalder, og hvorfor navne som Quentin Tarantino, Nolan og andre store profiler elsker den analoge filmtype. Og det er også, hvad dagens special-episode omhandler.

HØR OGSÅ: FEM TIL FREDAG #26 - LIST OF SHAME: DEAD POETS SOCIETY, THE WAGES OF FEAR, PERFECT BLUE, UMBERTO D. M.FL.

I dagens episode gennemgår vi den teknologiske udvikling af filmmediet og muligheden for projektorer og lærreder i biografer, der bl.a. muliggør 70mm-visninger.

Her var der nemlig både 8mm, 35mm og mange andre teknologisk processer og formater før og efter, der har givet film forskellige visuelle udtryk og muligheder gennem tiden. Der er nemlig visse fordele ved 70mm, som andet ikke kan matche.

De store auteurs har masser af rosende ord om, hvorfor 70mm er så stort at opleve som filmnørd, og så går snakken også på nogle af de mange film, der ville være fantastiske at opleve i formatet. Her kan man drømme om "Lawrence of Arabia", "Rumrejsen år 2001" og mange andre klassikere.

Så tag med på en teknologisk filmrejse i dagens afsnit, og forbered dig på muligheden for at se "Oppenheimer" i 70mm.

Vi lyttes ved!

Moovy Podcast kan høres, hvor du normalt lytter til dine podcasts, såsom iTunes, Podimo, Spotify, Anchor, Castbox, Pocket Casts m.m.

Hvis du bruger en anden afspiller, kan du abonnere via vores RSS-link.

Kommentarer

Episode #48 - Moovy x Nordisk Film Biografer: Derfor skal du se "Oppenheimer" i 70mm!

  • ★★★0

    Skal ikke opleve filmen i biografen, men tænker at erhverve den på UHD, når den udkommer. Fedt at Nolan vender tilbage, og så ovenikøbet med en R-rating. Det er over 20år siden han lavede den ellers udmærkede insomnia. Resten af dem han har lavet, har ikke været decideret dårlige, men de manglede kant hvor volden syntes at være svag, måske en anelse udpenslet, hvis man kan sige det sådan.

    Ryder666 7-07-23 12:11

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen