Trailer: Mickey Mouse er en morderisk mus i traileren til "Mickey’s Mouse Trap"

En gal gnaver er løs i forlystelsesparken...

Verdens mest elskede mus er nu offentligt eje. I hvert fald den allertidligste version af Mickey Mouse, som findes i tegnefilmen "Steamboat Willie" fra 1928.

1. januar i år ophørte Disneys eneret på ikonet, og denne version af Mickey kan nu bruges af alle kreative typer med en sjov – eller dårlig – ide. Heldigvis for os findes der nogle filmskabere, der formår at smede, mens jernet er varmt, og vi har derfor allerede nu fået traileren til første skud på stammen af, hvad der efter alt at dømme bliver en lang række af mere eller mindre halvbagte Mickey Mouse-kopier. 

"Mickey’s Mouse Trap" er en slasher-film, hvor den maskerede morder er, ja, Mickey Mouse. Filmen udspiller sig i en forlystelsespark, hvor Alex må fejre sin 21-års fødselsdag, mens hun er på arbejde. Desværre for hende er en maskeret, morderisk mus løs i parken, og Alex må nu forsøge at undgå musens kniv.

Læs også: Tabt Disney-tegnefilm genfundet i britisk arkiv efter 87 år

Ud at dømme fra traileren er det lige så tåbeligt, som det lyder, men som instruktør Jamie Bailey fortæller til The Hollywood Reporter, så er det vist også meningen: 

"Vi ville bare have det sjovt med idéen. Altså, det er Mickey Mouse fra 'Steamboat Willie', der myrder folk. Det er jo latterligt. Vi kørte med idéen og havde det sjovt med at lave den, og det synes jeg kan ses."

Sidste år fik Peter Plys en lignende behandling med "Winnie the Pooh: Blood and Honey" og ud over "Mickey's Mouse Trap" er der også offentliggjort endnu en "Steamboat Willie"-slasher af manden bag julesplatteren "The Mean One". Vi glæder os bare til, at både Anders And og Fedtmule også engang kan få lov til at svinge en stor køkkenkniv over en række sagesløse ofre. Mens vi venter på det, så kan traileren til "Mickey's Mouse Trap" ses lige her:

Kommentarer

Mickey Mouse er en morderisk mus i traileren til "Mickey’s Mouse Trap"

  • ★★★★0

    Have fun in court

    gi-jones 3-01-24 14:41

  • ★★★★1

    Have fun in court

    Fra nyheden:

    "Verdens mest elskede mus er nu offentligt eje. I hvert fald den allertidligste version af Mickey Mouse, som findes i tegnefilmen "Steamboat Willie" fra 1928.

    1. januar i år ophørte Disneys eneret på ikonet, og denne version af Mickey kan nu bruges af alle kreative typer med en sjov – eller dårlig – ide."

    chandler75 3-01-24 15:28

  • ★★★2

    Der går vist et par år endnu, før man kan begynde at bruge den udgave af Mickey som vi kender i dag, som har hvide handsker på.

    NSF 3-01-24 15:48

  • ★★★★1

    @Chandler75: I know. Men jeg tror bestemt ikke Disney er enig i den fortolkning af hvad copyright er/dækker. Og man kan jo i øvrigt godt sagsøge folk uden at have ret - det kan bare være svært at vinde.

    gi-jones 3-01-24 17:27

  • ★★★★0

    Peter Plys? gi-jones?

    Gasivodo 4-01-24 04:25

  • ★★★★★0

    Lidt mere detailed forklaring, scroll ned for visuel forklaring :)

    web.law.duke.edu/cspd/mickey/

    Elwood 4-01-24 10:12

  • ★★★★★★0

    Ikke engang LEGO’s advokater har kunne holde konkurrenterne væk fra klodserne - og det er vel egentlig også fair nok at rettigheder har en begrænsning.

    Verden bliver et bedre sted når Marvin Gaye’s grådige familie og advokater ikke længere kan sagsøge alt og alle.

    Wayne 4-01-24 13:09

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen