"Solo: A Star Wars Story" skuffer fælt ved billetlugerne

Filmen lader til at blive den mindst succesrige i franchisens 41-årige historie!

På trods af overvejende positive anmeldelser af nyeste laserskud på "Star Wars"-stammen har filmen om den unge Han Solo i den grad underpræsteret, når det kommer til omsætning i såvel USA som i Europa.

Således har filmen i løbet af premiereweekenden indtjent i omegnen af 83 mio. dollars i hjemlandet, mens det i Europa kun er blevet til "sølle" 65 mio. dollars. Til sammenligning omsatte sidste års "Star Wars: The Last Jedi" for i omegnen af 230 mio. dollars i nogenlunde samme periode alene i USA.

Dermed ser det på nuværende tidspunkt ud til, at Kraften er så svag hos seneste spin-off fra en fjern, fjern galakse, at filmen lader til at blive den mindst succesrige i franchisens 41-årige historie.

Og selvom Disneys producenter for længst selv angiveligt har afskrevet Ron Howards værk som et potentielt flop, må det alt andet lige give dybe panderynker hos Kathleen Kennedy og resten af pingerne hos Lucasfilm, når filmen er kommet så dårligt fra start. Ikke mindst med tanke på den nyligt annoncerede spin-off om dusørjægeren Boba Fett og den formodede Obi-Wan Kenobi-film.

Slut med spin-offs?

Det kan næppe udelukkes, at Disney og Lucasfilm nu vil revurdere deres planer for især kommende "Star Wars"-sidehistorier, men formodentligt vil Kennedy og co. også genoverveje planerne og ikke mindst retningen for de to annoncerede filmtrilogier, der skal komme efter Skywalker-sagaens afslutning, og som skal bestyres af hhv. Rian Johnson ("Star Wars: The Last Jedi") og "Game Of Thrones"-skaberne D.B. Weiss og David Benioff – for slet ikke at tale om Jon Favreaus "Star Wars"-serie til Disneys kommende streaming-tjeneste.

Der har ligeledes været forlydender om, at den unge Han Solos eventyr kunne ende som en trilogi, og der har sågar været tale om en Lando Calrissian-spin-off, men dette virker i skrivende stund ret usandsynligt.

"Solo: A Star Wars Story" kan lige nu opleves i de danske biografer.

Kommentarer

"Solo: A Star Wars Story" skuffer fælt ved billetlugerne

  • ★★★★★0

    Ehrenreich kom til at tale over sig i et interview med Esquire, hvor han fortalte at han har kontrakt på tre film som Han Solo :)

    Kilde

    Det er jo ikke så underligt, når også Emilia Clark har kontrakt på flere. Klart det er en mulighed de har villet holde åben - indtil nu, hvert fald ;) 

    Jeg håber da også at se mere til hans Han Solo. 

    Lars!29-05-18 09:08

  • ★★★★★★0

    Men har det ikke mere været et ønske fra Ron Howards side? Eller har der været en officiel udmelding omkring det fra Disney?

    Det kan sagtens være. Da jeg ikke har fået set filmen endnu, skimmede jeg kun artiklen, for ikke at blive spoilet.

    Zero Cool29-05-18 09:25

  • 2

    Jeg venter stadig på nogle Jek Porkins spinoffs og en triologi kan ikke gøre det. Gerne noget med at hans BMI er for høj til at være med i 'the rebellion', han bliver tvunget på orlov på ubestemt tid indtil vægten er betydelig reduceret, han prøver stenalder-kost og julemærkehjem, men intet hjælper. Undervejs i sin hårde kamp mod vægten udvikler han sith tendenser... og så kommer konflikterne.

    Thank me later Disney.

    Bobby Long29-05-18 18:53

  • ★★★★1

    Jeg er nok mest spændt på om Bruce har set den og om han ønskede sig endnu engang tilbage til Phantom Menace eller om Solo afsluttes med en cliffhanger, der kan lægge op til spin off, over alle spin offs. Jabba the Hutt.  Mens jeg venter, knapper jeg sgu lige en øl op :)

    Haha, men nej det er en direct to dvd fra mig. Jeg forventer 6/10 ... som altid med Ron “Play it safe” Howard :)

    Bruce29-05-18 19:04

  • ★★★★0

    Haha, men nej det er en direct to dvd fra mig. Jeg forventer 6/10 ... som altid med Ron “Play it safe” Howard :)

    Uh, så bliver den dobbelt så god som Last Jedi :)

    Howard, ja han kører vel nærmest kun på autopilot.

    Babo29-05-18 19:32

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen