Anmeldelse: John Wick: Chapter 3 – Parabellum

Plottets tåbeligheder når nye højder i tredje kapitel om John Wick.

Moderne actionfilm er inde i en lidt svær periode. Superheltefilm optager det meste af Hollywood-producenternes energi og penge, og der er derfor ikke så meget plads til den klassiske one-man-army-actionfilm, der var populær i 80'erne og 90'erne. "John Wick"-serien har skabt en slags renæssance for denne type film. De kender til egne mangler og styrker og vælger ikke at spilde meget tid på handling og karakterer, men går i stedet all in på at skabe kreative og spektakulære actionsekvenser. For de to første kapitler i "John Wick"-serien er dette i hvert fald tilfældet. "John Wick 3" er derimod et skuffende actionspektakel, hvis visuelle stil er det eneste, der løfter filmen fra at være en gængs actionfilm.

Filmen fortsætter, hvor toeren slap. John Wick (Keanu Reeves) er på flugt og har hele New Yorks kriminelle underverden på nakken. Han er erklæret persona non grata af sine tidligere, kriminelle kollegaer og skal nu forsøge at overleve tonsvis af lejemordere, der vil likvidere ham. Det tvinger ham til at hive fat i gamle kontakter i en desperat søgen efter hjælp og tilflugt fra det vidtspændende kriminelle net. Filmen byder på alskens lokationer – fra smukke teaterbygninger til afrikanske ørkener – der fungerer som eksotiske og gribende kulisser for John Wicks flugt.

De første 20 minutter er en sand fornøjelse. Actionscenerne er kreativt skruet sammen og benytter miljøet på bedste Jackie Chan-vis – specifikt i en scene i et gammelt krigsmuseum, der involverer antikke knive. Rækken af de efterfølgende dialogscener får dog filmen til at knække fuldstændig. Dialog og grundfortællingen har nu aldrig været prioriteret højt i de forrige film, men plottets tåbeligheder når nye højder i tredje kapitel om John Wick. B-film-fortællingen overforklares, og plot points, der ellers ville kunne anses som charmerende kitschede, ender som irriterende og åndssvage bekvemmeligheder.

Tåbelighederne siver sig desværre også ind i filmseriens styrke, nemlig actionscenerne. Efter at være blevet stopfodret med konsekvensløse scenarier, hvor håndlangerne, der forsøger at dræbe vores hovedperson, er reduceret til omvandrende skydeskiver, bliver man som seer uengageret og rastløs efter oprigtig spænding. Interessen ophører, efter Wick kyles igennem firsindstyvende glasruder, uden at der sker ham noget.

Udover de første 20 minutter er fotograferingen filmens absolutte højdepunkt. Vi kan som danskere være stolte af Dan Laustsens flotte stykke arbejde. Keanu Reeves og co. bliver stilfuldt og farverigt iscenesat, hvilket løfter de repetitive actionscener og gør dem visuelt stimulerende. Skuespillet skal desuden også roses fra de store skuespillere Keanu Reeves, Laurence Fishburne og Ian McShane. Det samme kan desværre ikke siges om resten af castet, herunder en knap så imponerende Halle Berry.

En hæsblæsende start evner ikke at fastholde spændingen den resterende tid – med i alt 130 minutters spilletid. John Wick træder ind i en parodisk fase med det tredje kapitel i serien. Hvor de første to film formåede at fastholde charme og stil i deres actionsekvenser, eksekverer den tredje film et godt actionkoncept på en billig og uinteressant måde – trods den æstetisk tilfredsstillende fotografering.

Moovy TV har interviewet den danske "John Wick"-fotograf Dan Laustsen om hans arbejde på filmen:

John Wick: Chapter 3 – Parabellum

Kommentarer

John Wick: Chapter 3 – Parabellum

 • ★★★★0

  Det var da ikke godt. Skal se den i aften. Men for mig har disse film aldrig haft en særlig god handling. Men håber på en god oplevelse hvor man kan stille hjernen ved døren og forhåbentlig nyde en høj bodycount :)

  Babo16-05-19 07:14

 • ★★★★★★0

  Nyde en høj bodycount? De står vist ved siden af popkornmaskinen, Right:)

  T. Nielsen16-05-19 09:13

 • ★★★★★0

  Du skruer bare op, så er der høj Body Count!

  youtu.be/sokdL-0iV9s

  David Lund16-05-19 10:06

 • ★★★★0

  73 Metacritic. Jeg er meget fortrøstningsfuld :)

  Bruce16-05-19 13:12

 • ★★★★★2

  Jeg var MEEEEEGET glad for de to første film, men jeg er enig med Elliots ord og karakter.

  Filmen savner i dén grad en ordentlig skurk, en central konflikt, noget egentlig fremdrift... Det føles ikke, som om noget vitterligt er på spil, eller at der er et mål, og ikke én actionsekvens driver for alvor handlingen videre. Det føles mere, som om man bare har haft et stopur, der ringede, når end det lige var tid igen til lidt håndgemæng. Som en pligtting. Derfor beundrede jeg også æstetikken og koreografien i actionsekvenserne, men min puls forblev lav. Og SÅ mange af de fede steder og karakterer fra de to forrige film ignoreres totalt, hvorfor filmen nærmest ender med at føles som et bitte sidespring før en eventuel "John Wick 4", der for alvor runder historien om John, hans kammerater og ejendommelige univers af.

  The Insider16-05-19 14:04

 • ★★★★★2

  et bitte sidespring før en eventuel "John Wick 4", der for alvor runder historien om John, hans kammerater og ejendommelige univers af.

  Nah, det bliver først John Wick 8, der runder historien af =)

  David Lund16-05-19 14:38

 • ★★★★★★0

  Nah, det bliver først John Wick 8, der runder historien af =)

  Ridende på en drage, hvor han brænder alle sine fjender af...Total surprice!

  T. Nielsen16-05-19 14:41

 • ★★★2

  Jeg er enig med Elliots anmeldelse og Johans kommentarer, desværre. Desuden én af de film, hvor det ville pynte med et maks på 90 minutter. 130 min er ALT for langt for en film uden reel handling. JW3 vil alt for meget, uden rigtigt at ville noget, når det kommer til stykket.

  Dolphinfriendly16-05-19 14:47

 • ★★★★★2

  Jeg er selv muuuuligvis på 4 stjerner. Men 3 stjerner er også ret rammende. De første 20-30 min er dog noget af det bedste action, jeg nogensinde har set. Bare ærgerligt at alt krudtet bliver brændt af så hurtigt.

  David Lund16-05-19 14:55

 • ★★★★★0

  Nah, det bliver først John Wick 8, der runder historien af =)

  Haha! Hvis de næste fortsættelser når op på samme kvalitetsleje som de første to, så er jeg totalt game! :-D

  The Insider16-05-19 15:04

 • 0

  Det virker ret meget til, at John Wick er en acquired taste. Det har jeg det fint med. Jeg synes, det er glimrende film, og jeg ser gerne flere 3-4/6-stjernes John Wick-eventyr :D

  larsnoergaard16-05-19 16:11

 • ★★★★0

  73 Metacritic. Jeg er meget fortrøstningsfuld :)

  Jeg ved sgu ikke om man kan regne med noget som helst længere. Doctor Strange havde det samme. 

  Babo16-05-19 16:49

 • ★★★★★★1

  Jeg ved sgu ikke om man kan regne med noget som helst længere. Doctor Strange havde det samme. 

  Den fandt Benway også ret god mindes jeg og vi ved alle at Benway ikke lyver;)

  T. Nielsen16-05-19 17:00

 • ★★★★0

  Jeg synes at den var ganske underholdende. Ligesom de andre. Bedre end den forrige, og nogenlunde på niveau med den første, omend de har forskellige styrker og svagheder.

  Jeg klukkede særligt i starten over de vældigt kreative drab. De er gode til at holde actionscenerne friske ved brug af omgivelser, våbenudfordringer og andet, der gør at det aldrig føles for let for John Wick, selvom at vi som publikum godt ved, at han nok skal klare den.

  Der er dog ikke meget historie eller karakterudvikling at komme efter. Der er bare løbende actionscener, som sagtens kunne trimmes en smule ind.

  4/6

  Kruse16-05-19 17:14

 • ★★★1

  Den fandt Benway også ret god mindes jeg og vi ved alle at Benway ikke lyver;)

  Det er så sandt, som det er sagt!

  Benway16-05-19 17:31

 • ★★★★★★0

  Det er så sandt, som det er sagt!

  I only speak the truth.....mostly;-P

  T. Nielsen16-05-19 17:31

 • ★★★★0

  Jamen så Wonder Woman for helvede da :) Den har endda 76 på MC. De må have glemt at trække et eller andet fra. Jeg får det kun til 21. 

  Babo16-05-19 18:02

 • ★★★★★★0

  Jamen så Wonder Woman for helvede da :) Den har endda 76 på MC. De må have glemt at trække et eller andet fra. Jeg får det kun til 21. 

  'amen fååår helveeeee, de to film er jo også næsten lige go'e. Doh;)

  T. Nielsen16-05-19 18:04

 • ★★★★0

  'amen fååår helveeeee, de to film er jo også næsten lige go'e. Doh;)

  Enig. 76 må derfor være fint nok. Samlet for dem begge, altså. :)

  Babo16-05-19 18:12

 • 0

  Brokkehoveder. Den var da absolut fremragende. Skraldgrinede så meget, at dem ved siden af flyttede til rækken foran. 

  Kalle Ferm16-05-19 21:46

 • ★★★★2

  Det var så John Wick 3. Ex communicado. The High Table. God første 15-20 min, men taber hurtigt pusten og bliver lidt la la. Det beror for meget på dødsfaldene og ikke meget andet kan fremprovokere én enkelt glød. Hele mytologien omkring lejemordere er kørt for langt ud nu og fremstod sine steder pænt åndssvagt. Keanu får delt en masse øretæver ud, men på et tidspunkt blev jeg immun overfor ensformigheden. Måske kom jeg uheldigt ind til filmen efter et gennemsyn med Bourne Identity. Men forskellen på en actionfilm drevet af handling og drevet af action, er til at tage og føle på. God cinematografi og energi leveret af Reeves. Det er vist dét.

  Babo17-05-19 00:45

 • ★★★★0

  Jeg er selv muuuuligvis på 4 stjerner. Men 3 stjerner er også ret rammende. De første 20-30 min er dog noget af det bedste action, jeg nogensinde har set. Bare ærgerligt at alt krudtet bliver brændt af så hurtigt.

  Synes du virkelig det? Ja, dødsfaldene var fint udtænkt. Koreografien virkede i mine øjne ofte lidt åbenlyst iscenesat. 

  Babo17-05-19 09:08

 • ★★★★★★0

  Synes du virkelig det?

  Jeg tror faktisk også bare han skrev det for sjov:-D

  T. Nielsen17-05-19 09:12

 • ★★★★0

  Han var vel bare lidt sulten for sjov?

  Babo17-05-19 09:22

 • ★★★★0

  Chris Stuckmann er faktisk inde på en fornuftig kritik, selvom han ender på en B+. Også mht koreografen og ‘faren’ ved lange takes og få klip. 

  m.youtube.com/watch

  Babo17-05-19 09:43

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen