Moovy Exclusive: CPH:DOX-foromtale: "I Love You I Miss You I Hope I See You Before I Die"

Skaberen bag hitserien "Prinsesser fra Blokken" er tilbage med ny film, hvor Vestegnen er skiftet ud med den amerikanske slum i et miks af "De unge mødre" og "The Florida Project".

Eva Marie Rødbro skabte i 2017 en sensation med sin dokumentarserie "Prinsesser på Blokken", som kunne ses på DR3. Her fik danskerne indblik i livet på Vestegnen hos en flok unge kvinder, der med solariebrune kroppe, piercinger, falske negle, fester og voldsdomme praktiserede et hårdt ydre, mens livets kvaler og omgivelsernes grå betonmure fortalte en anden historie. Drømme, tab og problemer blev delt igennem et intimt portræt, hvor Eva Marie Rødbro gik helt tæt på sine medvirkende.

Med den mundrette titel "I Love You I Miss You I Hope I See You Before I Die" har den 40-årige dokumentarist skabt en film, der deler næsten samme præmis. Denne gang er Vestegnen dog skiftet ud med udkants-USA i Colorado. Sammen med to børn, mor og en kæreste, som er væk på afvænning, bor unge Betty i et bofællesskab sammen med ti andre. Her bruges hverdagen på at ryge crack og bekymre sig om kæresten, mens en truende fængselsdom også lurer. Betty hører til i nederste klasse, men midt i den hjemlige svinesti og uforudsigelige fremtid er der også plads til drømme om villa, Volvo og vovse.

Med strengt observerende håndholdt kamera forholder Eva Marie Rødbro sig som den klassiske flue på væggen komplet objektivt til Betty og resten af husets beboere. Med et råt filmsprog ser vi børnene lege ude på gaden uden opsyn i bedste "The Florida Project"-stil, hvor prinsesseudklædninger vækker håb om en bedre tilværelse. I forskellige situationer agerer Betty uden formål, mens hun deler sine inderste drømme. Men i denne amerikanske slum-udgave af, hvad der minder om et sørgeligt afsnit af "De unge mødre", er der langt fra drømmen om Hollywood. Et trist og meget ærligt portræt af samfundets nederste lag i fødekæden.

Årets CPH:DOX er grundet coronavirussen blevet digital. Alle film og debatter under den danske dokumentarfilmfestival kan derfor ses nu og frem til 5. april på cphdox.dk.

Se "I Love You I Miss You I Hope I See You Before I Die" via dette link.

Kommentarer

CPH:DOX-foromtale: "I Love You I Miss You I Hope I See You Before I Die"

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen